Salut detecta 14 positius en el primer cribratge automostra de Girona

Aquesta setmana les proves s'estenen a Tossa de Mar, Roses i Lloret de Mar

El Departament de Salut ha detectat 14 positius en el primer cribratge d'automostra que s'ha fet a la Regió Sanitària de Girona. Entre el dijous i divendres de la setmana passada es van recollir 1.310 mostres que la gent deixava al CUAP Güell de Girona.

En tots els casos positius ja s'ha decretat l'aïllament corresponent i s'ha començat amb l'estudi de contactes estrets. Per altra banda, les proves s'han estès aquesta setmana a diverses poblacions gironines. Aquest dimarts es van fer a Tossa de Mar (Selva) i el dimecres i dijous es fan a Roses (Alt Empordà). De moment en aquesta població s'han recollit 340 mostres entre les nou del matí i les dotze del migdia. El dijous i divendres el cribratge també es farà a Lloret de Mar (Selva).

El cribratge s'ha estès aquesta setmana a altres municipis de la Regió Sanitària de Girona. Aquest dimarts es van recollir 485 mostres a Tossa de Mar (Selva) de ciutadans que van participar en el cribratge.

Aquest dimecres la població de Roses (Alt Empordà) també ha respost a la crida del Departament de Salut de participar en el cribratge i s'han recollit 635 mostres entre les nou del matí i les tres de la tarda. Aquells qui ho vulguin podran participar-hi el dijous de tres de la tarda a set del vespre al Teatre Municipal de Roses.

En paral·lel, entre el dijous i el divendres, els cribratges també arribaran a Lloret de Mar (Selva). Els voluntaris podran anar a recollir l'estoig d'automostra a partir de les deu del matí d'aquest dijous fins a les set del vespre amb una aturada entre les dues i les tres del migdia.

El Departament de Salut demana que els participants no hagin rebut la vacuna contra la covid-19, que no notin símptomes de la covid-19 i que tampoc hagin tingut la malaltia els últims tres mesos. Aquells que participin en aquest primer cribratge, podran repetir la prova al cap de quinze dies per fer un seguiment.