Jutgen un acusat per fer tocaments a una nena a la rectoria de la Bisbal durant el correfoc

L'acusat nega els càrrecs i assegura que la família el va denunciar "per enveja"

L'Audiència de Girona ha jutjat l'acusat d'abusar sexualment d'una nena a la rectoria de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) durant el correfoc de la festa major. Els fets es remunten a l'agost del 2015, tot i que no van denunciar-se fins tres anys i mig després. La nit del correfoc, diverses famílies de feligresos es van reunir a la rectoria (propera a la plaça del Castell) per celebrar-hi una festa i veure la colla de diables des dels balcons de l'edifici.

Segons sosté la fiscalia, el processat va aprofitar un moment en què ell i la menor estaven sols al tercer pis per abusar-ne sexualment. Al seu escrit, el ministeri públic relata que l'acusat va petonejar la nena a la boca i que també li va fer tocaments a la zona del pit i els malucs.

Durant el judici l'home ha negat els fets. Ha explicat que aleshores ell treballava a l'església, i que aquella nit va anar a la rectoria quan la festa ja havia començat. Abans havia hagut d'estar-se al campanar amb els organitzadors del correfoc (perquè alguns dels membres dels diables es despenjaven per la façana).

Un cop a dins la rectoria, l'acusat ha dit que havia pujat fins al tercer pis per fer fotos del correfoc. Amb ell, hi havia dos homes més. Allà, l'acusat ha explicat que va veure alguns nens, entre els quals hi havia la menor, i que els va cridar l'atenció dient-los que baixessin cap a baix perquè allà no havien d'estar-s'hi. I que quan es va acabar la festa, va marxar cap a casa amb la seva dona i els seus fills.

A partir d'aquí, el processat ha anat negant totes les preguntes que li feia la fiscal. Entre d'altres, ha dit que aquella nit no anava begut, que tampoc va abusar de la menor i que, posteriorment, tampoc va parlar amb la mare de la nena per demanar-li perdó. Al seu parer, la família va acabar denunciant-lo "per enveja", perquè sabia que s'enduien menjar a casa quan anaven a les festes de la rectoria i també el criticaven perquè ell tenia feina.

"Em va dir que el perdonés"

La menor ha declarat a porta tancada. La seva mare, però, ha explicat que aquella nit, durant la festa, va pujar fins al tercer pis perquè no veia la seva filla. I que quan va obrir la porta, va trobar-se l'acusat abraçant-la. La mare ha relatat que, quan el va sorprendre, el processat havia marxat corrents i que, poc després, la seva filla va anar a trobar el mossèn per dir-li que l'home li havia fet petons i tocaments.

Segons la mare, el capellà no hi va donar importància i li va respondre que això "no podia ser" i que s'havia confós. La dona ha explicat, però, que l'endemà l'acusat la va trucar per trobar-s'hi, i que quan es van veure, li va dir que estava "molt penedit", que aquella nit havia begut, que no s'explicava per què ho havia fet i li havia demanat que no el denunciés.

La dona ha explicat que aleshores no van interposar denúncia, entre d'altres perquè no tenien papers, i perquè es pensaven que no els creurien. També ha dit, però, que la seva filla no havia estat mai més la mateixa, ha assegurat que estava "molt enfonsada" i que havia estat la mateixa menor qui, tres anys i mig després (al febrer del 2019) havia decidit denunciar el cas.

El mossèn també declara

Els dos homes que aquella nit van acompanyar l'acusat a fer fotos des del tercer pis han explicat que aquella nit no van veure'l amb la menor. I el mossèn de la Bisbal d'Empordà, que també ha declarat, ha dit que durant la festa, quan la mare i la filla van anar a trobar-lo, en cap moment "va detectar tensió" perquè s'haguessin comès uns fets tan greus.

Segons el capellà, allò que li van dir era que l'acusat "s'havia passat" perquè havia obligat la menor a baixar del tercer pis. El mossèn ha explicat que en cap moment li van parlar de tocaments de caràcter sexual, i també ha negat que estigués protegint el processat perquè treballava a l'església.

"Entre d'altres coses, perquè per l'empresa de la qual es tracta, no protegim aquesta mena de persones", ha declarat. La fiscal, però, ha posat en relleu que, a la seva declaració a comissaria, el capellà sí que hauria fet referència a tocaments.

4 anys de presó

El judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència, ha quedat vist per sentència. La fiscal imputa al processat un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys. Demana que se'l condemni a 4 anys de presó, que se'n passi 8 més en llibertat vigilada i que, durant tot aquest temps, no es pugui apropar a la menor. En concepte de responsabilitat civil, sol·licita que el processat pagui una indemnització de 6.000 euros. La defensa demana l'absolució.