El PSC proposa donar 3.000€ per estudiar o fer un negoci qui acabi el batxillerat o FP

Els socialistes volen potenciar l'aprenentatge del francès a les comarques gironines

El PSC recorda que els joves són un sector de la població especialment afectats per les conseqüències de la crisi. "Els joves són un sector de la població especialment colpejat per la crisi i ha patit un increment de la taxa d"atur molt important, situant-se en xifres rècords a l'entorn del 52% que no permeten el normal desenvolupament de la seva vida", ha afirmat Juli Fernández. Per això, insta a "actuar decididament".

Fernández ha assegurat que les retallades i l'increment del cost dels estudis han fet que molts joves no tinguin prou diners per continuar formant-se. La proposta socialista passa per incentivar els joves amb aquesta línia d'ajut universal que serviria tant per iniciar una aventura en el món empresarial com a emprenedors com per continuar estudiant.

El candidat gironí del PSC també s'ha compromès a promoure un Pla de xoc contra l'atur juvenil que incideixi en la capacitat dels joves aturats per ocupar-se en dues grans línies. En primer lloc, mitjançant la Xarxa d'Orientació i Informació Professional, especialitzada en persones joves, que "articuli mecanismes i dispositius adequats per garantir l'adequada transició dels estudis a la primera feina, apostant per la col·laboració públicoprivada". En segon lloc, un nou programa sota el lema 'Contracte pel futur' per facilitar que tots els joves aturats amb baixa qualificació s'incorporin a la Formació Professional amb una beca o un crèdit-salari.

Fernández també ha explicat que impulsaran actuacions dins del projecte 'Girona Activa' per a joves per reduir les taxes d'atur juvenil. Per últim, el socialista també s'ha referit a la necessitat de potenciar l'aprenentatge de l'anglès, i a les comarques gironines, també del francès per proximitat amb el país veí dins el context d'Eurorregió Pirineus-Mediterrània.