La Clínica Girona augmenta fins a un 10% l'èxit dels tractaments de fecundació in vitro

Un nou aparell incorpora un sistema de captura d'imatges per observar els embrions minut a minut

El nou incubador representa un important salt qualitatiu en l'àmbit de la medicina reproductiva perquè augmenta considerablement l'èxit dels tractaments de fecundació in vitro ja que permet observar els embrions amb més detall, conèixer el moment exacte de la seva divisió cel·lular i les variables determinants a l'hora de seleccionar els embrions. Segons diversos membres de la Unitat de Reproducció Humana d'aquesta clínica, un dels moments clau dins dels cicles de fecundació in vitro és el moment d'escollir l'embrió òptim que presenta més probabilitats que es desenvolupi en el ventre de la mare. Així doncs, les estratègies de selecció dependran de la quantitat total d'informació que es pugui recollir.

Segons el cap del laboratori d'aquesta unitat, Joan Sarquella, les imatges en vídeo que genera el nou incubador ofereix "nova informació i incorporar un nou criteri de selecció", ha assegurat. "Amb aquest sistema podem valorar l'aparició o desaparició de pronuclis i les primeres divisions cel·lulars", ha detallat. Segons el cap de la unitat, l'innovador incubador pot aconseguir un increment del 10% en la millora de les possibilitats de gestació.

Un altra avantatge és que permet unes condicions de cultiu més estables perquè no cal treure els embrions de l'incubador per realitzar observacions. Les imatges i els vídeos del nou sistema també estan a la disposició de les parelles que desitgin tenir un record dels inicis biològics dels seus fills.

De moment, la Unitat de Reproducció Humana de la Clínica Girona és l'únic centre de les comarques gironines que disposa d'un EmbryoScope. A tot Catalunya només hi ha set clíniques amb aquest equipament, 24 a tot l'Estat i 200 a nivell mundial. La implantació d'aquesta nova tècnica coincideix amb la celebració del 15è aniversari de la Unitat de Reproducció Humana de la Clínica Girona. En principi, més de 4.500 parelles han passat durant aquests anys per aquesta unitat gironina.