Figueres acorda amb els bancs crear una borsa de lloguer social amb pisos buits

L'Ajuntament s'ha ofert com a garantia de pagament de les quotes de lloguer així com el retorn de l'habitatge en bon estat

En una reunió celebrada aquest matí a l'Ajuntament -en la que també hi ha participat la regidora d'Habitatge, Sònia Trilla- l'alcalde ha demanat el compromís dels responsables de les entitats en aquests moments extrems de crisis. En la reunió, s'ha exposat les dificultats extremes de centenars de famílies de Figueres per accedir a l'habitatge. Vila ha manifestat que s'ha d'abordar exigint la reforma de la llei hipotecària, que data del 1909.

En l'últim ple celebrat aquest novembre, es va aprovar una moció per actualitzar el cens de pisos buits fet l'any 2009 i crear un registre de famílies desnonades pel banc. D'aquesta manera, es va acordar crear una borsa d'habitatge social per a les persones que s'hagin quedat sense sostre en no poder pagar la hipoteca. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va presentar la moció, que van defensar ICV, ERC i PSC, i finalment també va comptar amb el suport de CiU.