Detingut un lladre violent a Girona després que un mosso el va perseguir damunt una Girocleta

L'home, de 28 anys, ja ha ingressat a la presó

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 29 d’abril un home de 28 anys, de nacionalitat algeriana i resident a Girona, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Pels volts de les dues de la tarda del mateix dia, agents de la comissaria de Girona van rebre l’avís d’adreçar-se al carrer Mare de Deu de Fàtima perquè una dona gran havia patit una estrebada de la seva bossa de mà amb molta violència mentre es trobava a l’interior del seu vehicle.

Gràcies a la col·laboració ciutadana una testimoni va informar de la direcció de fugida i la descripció de l’autor. Una patrulla, que feia recerca pel carrer Progrés, es va fixar en un individu que concordava amb la descripció i caminava acceleradament mirant enrere. Quan l’home va veure els agents va començar a córrer fins al carrer Güell on l’esperava una altra patrulla de mossos per interceptar-lo. En aquell moment, l’home va saltar un desnivell d’uns cinc metres per continuar la seva fugida per la vora del riu.

Durant el seguiment, un dels agents va demanar a un ciutadà la Girocleta per tal d’assolir la posició de l’home, que intentava sortir de la vora del riu sense aconseguir-ho. Tot seguit, van localitzar el lladre a la zona de les hortes amagat entre uns matolls. Quan els mossos es van apropar l’home va agredir-los ocasionant ferides lleus als agents.

En l’escorcoll li van localitzar una targeta del banc i diners en efectiu que la víctima va reconèixer de la seva propietat. Davant les evidències, els agents van detenir-lo com a presumpte autor del robatori amb violència i intimidació i atemptat als agents de l’autoritat.

El detingut, que té antecedents per fets similars, va passar el dia 29 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar presó provisional.