L'hostaleria de Girona diposita les esperances en el que resta de primavera i l'estiu

El sector diu que "el mal ja està fet", però confia que Temps de Flors serà "un impuls"

Els hostalers de Girona veuen amb "esperança" el que queda de primavera i el proper estiu. Després d'haver passat un hivern "molt complicat" i amb ocupacions "molt baixes", el sector confia que es recuperarà a partir del mes de maig. De fet, aquest cap de setmana ja han vist com creixia el nombre de visitants, coincidint amb l'aixecament del confinament comarcal, la clausura del festival Strenes i la prova pilot Obrir Girona. En concret, els establiments han registrat ocupacions mitjanes del 45% el divendres i del 68% el dissabte.

Unes xifres que el president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, creu que haurien estat "millors" si el temps hagués acompanyat. I és que la pluja ha estat un dels grans protagonistes aquest cap de setmana a la ciutat, fins el punt que ha obligat a suspendre el concert d'Arnau Griso que s'havia de fer a les escales de la catedral de Girona, en el marc del festival Strenes.

Carreras, però, veu "amb molta confiança" una recuperació de l'ocupació, especialment amb la mirada fixada als propers dos caps de setmana en què la ciutat viurà una nova edició de Temps de Flors. Tot i que el format no serà com l'habitual i s'han reduït les activitats, sí que permetrà que la ciutat torni a rebre turisme, especialment de proximitat.

"L'Ajuntament ha fet un esforç, els amics de les flors de Girona també i, si el temps ens acompanya, creiem que el cap de setmana que ve tindrem unes ocupacions molt millors que les que hem anat tenint fins ara", assenyala Carreras.

Destaca Obrir Girona

Carreras també ha volgut destacar la iniciativa que s'està duent a terme a la ciutat des de fa unes setmanes, l'assaig clínic Obrir Girona, que ha permès obrir per servir sopars cinc restaurants de la ciutat. El president dels hostalers considera que es tracta d'una proposta "molt interessant" que ha de servir per evitar nous tancaments en un futur.

"Si més endavant, de cara a la tardor o a l'hivern, es produeix una situació complicada, almenys tenim una eina sobre la taula per no haver de tornar a tancar tot el sector una altra vegada i afectar la viabilitat de les empreses", assenyala Carreras.

En aquest sentit, el president dels hostalers gironins recorda que un 20% de bars, restaurants i hotels han tancat a la ciutat el darrer any i adverteix que n'hi ha molts "amb l'aigua més amunt del coll". Per això, alerta que un nou tancament perimetral o restriccions horàries podria elevar el nombre d'establiments tancats al 40%.