Unes 250 persones reivindiquen l'1 de Maig a la plaça del Vi de Girona

Comissions Obreres i la UGT reclamen un nou model turístic per a la demarcació

La pluja no ha estat un inconvenient pels manifestants que han volgut commemorar aquest 1 de Maig a Girona. La plaça del Vi ha vist com s'omplia de reivindicacions sindicals aquest dissabte en el dia del Treball. Els manifestants han portat pancartes contra la reforma laboral i reclamant un increment "ja" del salari mínim interprofessional. Els parlaments han anat a càrrec de diverses treballadores de l'àmbit sanitari que han demanat una inversió "de veritat" i "deixar enrere d'una vegada les retallades de les darreres dues dècades".

La secretària general de CCOO a les comarques de Girona, Belén López, ha carregat contra el Govern per no haver arribat a un acord per formar un nou executiu. "L'altre dia vaig estar amb el conseller i m'explicava que hi ha moltes polítiques que no es poden tirar endavant, perquè estan en funcions", ha criticat.

López també ha aprofitat per exigir "un nou model turístic" de qualitat a la demarcació i ha recordat que aquest sector suposa un 25% del PIB a les comarques gironines, especialment a les de la Costa Brava. Això sí, López ha reclamat que aquest nou model passi per "no deixar cap treballador enrere".

40.000 pobres

Per la seva banda, el secretari general de la UGT, Xavier Casas, ha denunciat que actualment hi ha 40.000 persones que es poden considerar pobres a les comarques gironines, malgrat que tenen un lloc de feina. Casas ha culpat la reforma laboral d'aquesta situació i ha tornat a exigir que es derogui i es millorin els drets dels treballadors.

En aquest sentit, López ha lamentat la situació d'aquestes persones i assenyala que "no ens mereixem" aquesta situació. "Calen polítiques serioses per poder tirar endavant el país sense que ningú hagi de patir", ha conclòs.

L'acte ha acabat amb la lectura d'un manifesta i el cant de la Internacional i d'Els Segadors. A la mateixa hora, la Intersindical CSC ha fet un acte a la Plaça del Mercadal de Girona per commemorar l'1 de Maig.