Netejadores dels centres sanitaris gironins es mobilitzen en vaga

Critiquen que el Govern les discrimina i reclamen ser considerades personal d'alt risc

Concentracions davant l'hospital Josep Trueta de Girona, el Santa Caterina de Salt (Gironès), el Comarcal de Blanes (Selva), la Clínica Girona... I també davant les portes dels CAP i sociosanitaris de la demarcació. Les treballadores de la neteja dels centres sanitaris gironins han tornat a sortir al carrer aquest divendres per denunciar que se les discrimina.

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga (amb aturades d'una hora per torn de treball) i concentracions a les portes dels hospitals, CAP i sociosanitaris. La protesta s'ha convocat arreu de Catalunya.

'No som invisibles'

A les comarques gironines, durant les concentracions, les netejadores han exhibit cartells amb lemes com 'No som invisibles', 'També patim riscos' o 'No som immunes!'. Els sindicats recorden que aquesta nova "jornada de lluita" és "un crit de dignitat" del col·lectiu "contra la discriminació que pateixen" arran de la pandèmia.

CCOO i la UGT critiquen que el Govern deixés fora les netejadores de la gratificació extraordinària per sobrecàrrega de feina que va donar al personal sanitari durant la primera onada de la covid-19. A més, també reivindiquen que es consideri el col·lectiu com a personal d'alt risc, com ja passa "amb la resta dels qui treballen en centres sanitaris i de cures".

"A les treballadores de la neteja se les considera de baix risc i, per tant, si agafen la covid-19, se'ls computa com a malaltia comuna", critiquen els sindicats. I això, malgrat que "comparteixen els mateixos espais" amb la resta de sanitaris.

A Girona, la jornada de lluita ha acabat aquesta tarda amb una concentració davant la Delegació del Govern. "Esperem que l'administració reculli les nostres reivindicacions, i que les treballadores del sector de la neteja tinguin la seva gratificació i que se'ls reconegui la covid-19 com a malaltia professional", conclouen els sindicats.