Detinguda una parella a Puigcerdà per tràfic de drogues i tinença d'armes

S'han intervingut un arma de foc a més d'1,3 kg de cocaïna i 109 grams d’haixix que venien a francesos

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 45 anys, de nacionalitat marroquina i una dona de 44 anys, de nacionalitat espanyola, tots dos veïns de Puigcerdà (Cerdanya), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de tinença il·lícita d'armes.

A principis d'aquest any els mossos van tenir constància de l'existència d'un pis, al carrer Hostal del Sol de Puigcerdà, on s'adreçaven consumidors habituals de substàncies estupefaents per tal de proveir-se de droga.

Arran d’aquest fet es va obrir una investigació que va permetre confirmar les sospites. Un cop determinat la ubicació exacta pis, els agents van constatar la presència habitual i continuada de consumidors de la mateixa població i de nacionalitat francesa per tal d’adquirir droga. També van determinar que al pis vivia una dona i un home, a qui li constaven nombrosos antecedents per delictes contra la salut pública.

Ahir els investigadors van detenir els dos presumptes implicats i van efectuar una entrada i perquisició al domicili investigat. Durant l’escorcoll van localitzar 1,3 kg de cocaïna, 109 grams d’haixix, un revòlver amb set cartutxos, cinc telèfons mòbils, una bàscula de precisió, retalls de plàstic i altres elements relacionats amb el tràfic de drogues.

Els detinguts han passat aquest matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà. El jutge ha decretat l’ingrés a presó de l’home i la llibertat amb càrrecs de la dona.