Dos detinguts per tenir una plantació de marihuana a la Bisbal d'Empordà

Els Mossos s'emporten 323 plantes, 92 grams de cabdells i una pistola detonadora

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous dos homes de 63 i 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de la Bisbal, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta el passat mes de març, després que els mossos rebessin queixes veïnals d’un domicili situat al carrer Gavarres, d’on se’n desprenia molta pudor i soroll de màquines de refrigeració.

Els policies van fer les investigacions pertinents que els van permetre constatar que en aquell domicili hi havia una plantació de marihuana indoor en ple rendiment.

El mateix dijous dia 29, amb el suport de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, es va dur a terme una entrada i perquisició al domicili investigat on van trobar-hi 323 plantes de marihuana, 92 grams de cabdells distribuïts en diferents caixes, 450 euros en efectiu, una pistola detonadora, una bàscula de precisió, una centrifugadora, filtres, extractors, focus, transformadors, ventiladors i aparells d’aire condicionat.

Els mossos també van observar que hi havia un manipulació del comptador de la llum, el qual no comptava cap consum, mentre que la connexió il·legal a la xarxa principal donava un consum desmesurat d’electricitat. Resta pendent saber el total defraudat a la companyia elèctrica.

Arran de la troballa, agents de la Unitat d’Investigació de la Bisbal van culminar la investigació que va permetre detenir els dos responsables de la plantació, pare i fill, que vivien al domicili investigat i que cultivaven les plantes.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, passaran properament a disposició de jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.