We Love Uganda inicia una campanya solidària per millorar les instal·lacions d'una escola-orfenat

L'entitat empordanesa demana col·laboració per fer més pròspera l'educació i la vida dels infants

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha iniciat una campanya solidària per recaptar fons i millorar les instal·lacions de l'escola-orfenat New Life-Abba House d'Entebbe, a Uganda. El centre escolar té uns 350 alumnes i una cinquantena d'ells són nens orfes. Actualment, l'equipament educatiu està molt malmès, sobretot on els infants dormen. Per aquest motiu, We Love Uganda demana la col·laboració ciutadana per poder dur a terme el projecte de millora de l'escola-orfenat i fer més pròspera l'educació i les condicions de vida dels escolars ugandesos.

L'associació ha apostat pel micromecenatge (crowdfunding) per recaptar els fons necessaris per a la millora del centre. La campanya és accessible des de la plataforma catalana de finançament col·lectiu Tot Suma. Alhora, els ciutadans que col·laborin obtindran diverses recompenses en funció del seu donatiu. Tallers, sessions fotogràfiques, àpats, classes de cant i ball, massatges, espais de relax, visites guiades, tatuatges o marxandatge, són algunes de les compensacions que brinda l'entitat. La campanya, ja activa, finalitza el pròxim 12 de maig.

We Love Uganda va néixer amb l'objectiu de lluitar contra les desigualtats i treballar per a l'educació dels infants al país africà. Des de llavors, centra el seu suport en l'escola-orfetnat New Life-Abba House d'Entebbe i el cor musical del centre, el Safari African Children's Choir. La majoria d'escolars es queden a dormir a l'escola, ja que resideixen en llocs molt allunyats. Al mateix temps, assistir-hi és una manera que tinguin els àpats del dia assegurats. Actualment, descansen amuntegats més d'un infant en el mateix llit o bé a terra amb matalassos. Tampoc disposen de massa roba de llit en condicions.

El pròxim mes de juny, membres de l'associació es desplaçaran a Uganda per tal de dur a terme el projecte. Els materials s'adquiriran directament al país africà. Supervisaran i ajudaran en la compra i instal·lació de l'equipament durant la seva estada. Diverses persones des d'Uganda col·laboren amb l'associació per avaluar i verificar totes les característiques del projecte.

Uganda: El motiu

We Love Uganda va néixer el 2019 lligada al cor musical Safari African Children's Choir i l'escola-orfenat New Life-Abba House d'Entebbe. L'associació va tenir coneixement de les mancances en alimentació, medicaments i escolarització dels infants ugandesos i, concretament, les que afectaven el centre d'Entebbe.

Des d'aleshroes, han treballat per ajudar a cobrir aquestes mancances. Han dut a terme accions i activitats culturals per recollir fons i destinar-los íntegrament a necessitats alimentàries, sanitàries i educatives. Alhora, segueixen treballant en nous projectes i idees de suport cap al país africà. L'associació està formada pels periodistes empordanesos Sònia Fuentes, Carme Vilà i Miquel Cornellà, i també compta amb una xarxa de col·laboradors que donen suport en les diverses accions solidàries que s'organitzen.