Roses no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública a comerciants i restauradors

Aplicarà la mesura per segon any consecutiu i deixarà d'ingressar 198.000 euros

L’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) suspendrà per segon any consecutiu en el cobrament corresponent a la taxa per ocupació de la via pública dels establiments comercials i hostalers de la població. Amb aquesta mesura es vol ajudar l’empresariat i professionals d’aquests sectors afectats per les mesures de contenció i de tancament d’activitats provocades per la pandèmia.

Atenent que una de les principals fonts de riquesa al municipi és l’activitat derivada del turisme, la qual s’ha vist especialment afectada per l’entrada en vigor de les mesures derivades de la pandèmia, el ple municipal de Roses té previst aprovar avui aquesta exempció, per ajudar a la reactivació de l’economia del municipi i compensar la manca d’ingressos provocada per les mesures restrictives a les activitats comercials, recreatives i d’hostaleria.

L’acord suposarà la suspensió temporal en el pagament de les ocupacions comercials i hostaleres de la via pública en l’àmbit de tot el municipi de Roses, així com les corresponents a les parades del mercat setmanal. El període d’aplicació d’aquesta exempció serà des del dia 1 de juliol fins al dia 31 de desembre de 2021.

L’aprovació d’aquesta suspensió, que ja es va aplicar l’any passat, representarà que l’Ajuntament de Roses deixi d’ingressar enguany un total de 198.000 euros. El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, destaca "veient la poca dinamització dels comerços i la restauració provocada per les restriccions per fer front a la pandèmia, hem buscat la manera més senzilla per ajudar econòmicament al empresaris de Roses que ostenten l'ocupació de la via pública. D'aquesta manera, i sense haver de realitzar cap mena de tràmit, els titulars d'ocupacions de via pública i que tenen el seu establiment obert tot l'any tindran una bonificació del 75%."