Dos detinguts per cultivar més de 600 plantes de marihuana en un xalet de Calonge

Agents de la Policia Nacional i Policia Local desmantellen la plantació

La Policia Nacional i la Policia Local han detingut dos albanesos que cultivaven més de 600 plantes de marihuana en un xalet de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà). Els detinguts, que tenien la llum punxada, havien llogat una casa allunyada del nucli urbà per passar desapercebuts.

Segons subratlla la Policia Nacional, que va dur a terme l'operatiu conjuntament amb la Policia Local, els dos homes havien muntat un laboratori "altament preparat per obtenir collites exprés" a l'interior de la casa. De fet, totes les estances del xalet excepte una –on vivien els dos homes- les ocupaven plantes de marihuana.

Segons informa la Policia Nacional, la plantació 'indoor' de marihuana creixia en un xalet allunyat del nucli urbà del poble. Els dos detinguts l'havien llogat amb l'objectiu de passar desapercebuts i evitar que algú pogués descobrir-los. Però no va ser així, perquè en un operatiu conjunt, van desmantellar la plantació i els van arrestar a tots dos.

El xalet on els dos homes cultivaven la droga és de grans dimensions. I de fet, l'havien condicionat perquè hi creixessin totes les plantes de marihuana possibles. De fet, la plantació ocupava totes les habitacions de la casa excepte una (que era la que els dos arrestats feien servir per viure).

En total, la policia ha comissat més de 600 plantes de cànnabis –amb un pes aproximat d'uns 10 quilos- que es trobaven als primers estadis de creixement. A més, els dos homes havien muntat a consciència tota la infraestructura necessària per obtenir una collita exprés.

Perquè, a banda de les plantes, els agents van comissar nombrosos aparells. Entre d'altres, 123 làmpades, 52 ventiladors, cinc extractors d'aire, dotze estacions meteorològiques (per controlar la temperatura) i més de 80 litres de fertilitzants.

Als dos detinguts se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i d'un altre de defraudació de fluid elèctric (perquè s'havien enganxat il·legalment a l'escomesa general).