Llagostera posa en funcionament el mòdul covid-19 per reforçar l'atenció primària

Té 45 metres quadrats i 13 més de porxo i està ubicat al costat del consultori local

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha posat en funcionament el mòdul de covid-19 a Llagostera (Gironès). Es tracta d'un equipament per reforçar l'atenció primària i en aquest mòdul es preveu atendre a la població que té símptomes del virus o s'ha de fer PCR i tests ràpids.

Això permetrà crear dos circuits diferents per a tots els pacients del consultori local. Aquells qui tinguin símptomes hauran de dirigir-se al mòdul i els que tinguin altres patologies, hauran d'anar al consultori habitual. Aquest nou equipament compta amb 45 metres quadrats de superfície útil repartida en dues sales d'assistència i punts de treball per fer tasques administratives. També té 13 metres quadrats de porxo.

L'horari de funcionament d'aquest mòdul és el mateix que el del consultori, de les vuit del matí a les vuit del vespre. Aquest és un dels múltiples barracons que el Departament de Salut ha instal·lat en diversos CAP i consultoris. La majoria d'ells s'han ubicat en edificis estrets que no poden garantir els dobles circuits per a pacients normals i pacients de covid-19.

Aquesta posada en funcionament coincideix amb un moment àlgid de la campanya de vacunació. A l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cassà de la Selva -que engloba Cassà, Llagostera, Quart, Llambilles, Campllong i Riudellots de la Selva- aquesta setmana se concentra en administrar segones dosis a majors de 75 anys i també per atraure tots aquells que encara no hagin volgut vacunar-se. A més, també s'avança en la vacunació de persones d'entre 74 i 73 anys.