Una jove de Girona organitza un Lipdub perquè hi participi tota la ciutat

Cristina Galera vol emular a les universitats catalanes que han posat de moda aquesta modalitat de playback

Cristina Galera, una jove de 23 anys veïna de Girona i que actualment cursa els estudis del Grau de Comunicació de la UOC, ha endegat una iniciativa per gravar un Lipdub a la capital del Gironès i comptar amb la participació del màxim nombre de ciutadans possible. Per tal d'aconseguir-ho ha creat un grup a Facebook sota el nom 'LipdubGirona' que ja compta amb 377 usuaris i on tothom interessat amb la proposta s'hi pot adherir. Galera, a hores d'ara encara no té clar si el vídeo s'acabarà realitzant però es mostra il·lusionada amb el projecte; 'de moment vull veure si la gent s'anima, podria ser una acció bonica per a la ciutat i promocionar-la d'una forma divertida. Em faria molta il·lusió que hi poguessin participar fins a 10.00 persones', ha dit.

La jove gironina no disposa de l'equipament tècnic suficient per portar endavant amb la gravació però ja s'ha posat en contacte amb amics seus periodistes que han treballat dins l'àmbit de la televisió. Pel que fa al finançament Galera ha comentat que seria molt 'positiu' que l'Ajuntament de Girona aportes el seu gra de sorra en la realització del vídeo, ja sigui amb una ajuda econòmica o bé cedint un espai municipal per tal de desenvolupar-hi els assajos.

En aquests moments Galera encara no ha decidit quina serà la cançó que servirà de fil conductor del Lipdub, ja que vol que sigui sotmesa a votació entre tots els participants. Tampoc està definit quin espai de la ciutat serà l'escollit, tot i que ella té especial predilecció per les escales de la Catedral. 'Algunes persones m'han proposat que es podria fer el vídeo en diverses preses situades en llocs diferents i emblemàtics de Girona, però tot això encara està per veure', ha avançat.

Amb tot, un altre Lipdub que està en preparació és el que intenten organitzar des del campus de Montilivi de la UdG, que també compta amb un grup propi a Facebook anomenat 'Qui s'apunta a un Lipdub a Montilivi?' i que ja compta amb 1.396 membres.