Strubell: 'La independència permetrà reduir l'atur, els acomiadaments i el tancament d'empreses'

El cap de llista de SI a les comarques gironines dóna suport a la vaga

Solidaritat per la Independència de les comarques gironines dóna suport a la vaga general com a expressió de protesta davant de les retallades de drets socials "perpetrades per CiU i PP" a Catalunya. El cap de llista per Girona, Toni Strubell, defensa que la reivindicació d'un millor finançament dins l'estat espanyol està "condemnada al fracàs" i, per això, considera que Catalunya "no pot comptar per a res" amb Espanya.

Strubell sosté que la reivindicació dels drets socials ha d'anar estretament lligada a la reclamació d'independència de la nació catalana ja que "la independència equival a la major conquesta de drets socials adquirits mai pel poble" i permetrà "posar fil a l'agulla per aturar les retallades, reduir l'atur, els acomiadaments i el tancament d'empreses".

SI assegura que és important la participació a la vaga de demà i se suma a les diverses mobilitzacions que hi haurà. "Mobilitzacions i vaga s'han de traduir en solucions polítiques reals i urgents", ha afirmat el candidat que afegeix que SI les portarà al Parlament "des del primer moment de la nova legislatura".

Strubell s'ha compromès a presentar propostes inclús "en contra d'aquells que encara s'amaguen rere un eix social abstracte per oposar-se a la independència" perquè considera que l'estat propi és "la principal arma política que té el poble treballador català per realitzar els seus interessos".