Azora compra l'Arenas Resort Giverola de Tossa i invertirà 40 MEUR per ampliar-lo

Hi farà 125 bungalous, 62 tendes de campanya de luxe i 126 places per a caravanes

Azora, a través del seu fons Azora European Hotel and Lodging, F.C.R. (“Azora EH&L” o el “Fons”), ha adquirit el complex Arenas Resort Giverola de Tossa de Mar (Selva) al grup hoteler suís Arenas Resorts. Aquesta inversió és la primera operació des del primer tancament del fons, amb 680 milions d’euros (MEUR), l’estiu passat. El complex compta amb una ubicació privilegiada, davant de mar, en plena Costa Brava. En les seves més de 35 hectàrees de superfície se situa un complex de 213 apartaments, un glàmping, cinc restaurants i bars, instal·lacions esportives, piscines, un spa i un ampli aparcament.

Situat al municipi de Tossa de Mar (Selva), el complex compta amb accés directe a dues de les platges més pintoresques de la Costa Brava, Cala Pola i Cala Giverola. La zona també és coneguda per ser un dels millors llocs per practicar ciclisme a Europa.

Azora ha escollit la cadena hotelera gironina Med Playa, un dels operadors hotelers més grans d’Espanya, per gestionar el ressort, enfortint així la seva actual relació de confiança en diversos projectes. Azora creu que hi ha potencial per crear valor i millorar el rendiment de l’actiu, que es va construir originalment el 1988, i planeja invertir aproximadament 40 milions d’euros (MEUR) per portar a terme una reforma integral i una ampliació de les instal·lacions existents tant a l’hotel com al càmping.

Està previst que Azora i Med Playa reobrin l’hotel al públic el proper mes de juny. L’obertura del càmping es retardarà a la temporada que ve un cop finalitzades les obres de reforma i reposicionament que actualment s’estan executant. Un cop acabades, oferirà 125 bungalous, 62 tendes de campanya de luxe i 126 places per a caravanes. A l’hotel, que actualment compta amb 213 apartaments, Azora planeja portar a terme un pla de reforma molt ambiciós que pretén reposicionar l’actiu i aconseguir una qualificació de quatre estrelles. La reformarà es farà en dues fases, la primera de les quals és previst que comenci el novembre de 2021, quan acabi aquesta temporada.

En la línia amb el seu enfocament d’inversió socialment responsable, Azora també té la intenció de millorar les credencials ambientals del complex, incloent l’objectiu d’obtenir una certificació BREEAM molt bona o superior i la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions. A més, dins del compromís d’Azora de contribuir en les economies locals, donarà prioritat als proveïdors locals.

Azora també està planificant una sèrie de canvis comercials i operatius per millorar l’experiència del client, inclosa la reparació del “camí de ronda” que travessa el complex.

Mónica Garay, sòcia sènior i directora de l’àrea hotelera a Azora, explica que “després d’haver completat l’aixecament de capital inicial per al nostre últim fons hoteler l'estiu passat, hem observat pacientment el sector en el context de la pandèmia mentre avaluàvem una sèrie d’oportunitats. Aquesta important adquisició, que és la primera per al Fons des que es va formar la seva cartera d’inversions, ens permet reposicionar completament un complex hoteler extremadament ben ubicat en una àrea de destinació popular per a turistes nacionals i internacionals. En la línia amb la nostra profunda experiència en la gestió d’actius i en la creació de valor afegit, el nostre objectiu és incrementar els ingressos operatius al ressort per oferir rendiments atractius als nostres inversors”.

Garay afegeix que “després d’un període de turisme limitat per la pandèmia, la nostra confiança en el sector es manté i creiem que aquesta inversió es veurà recolzada per les tendències socials. Amb la implementació de la vacuna a tot Europa, esperem un ràpid repunt en moltes parts del sector, a mesura que es vagin alleujant gradualment les restriccions. Històricament, la Costa Brava ha atret un gran nombre de turistes, al que s’hi suma el fet que el resort compta amb un enfocament a l'aire lliure. Això no només ha augmentat la seva resistència als impactes de COVID-19, sinó que també li permetrà recuperar-se més ràpid que els ressorts tradicionals”.

El Giverola Resort s’afegeix a la cartera d’inversions d’Azora European Hotel and Lodging, FCR, que ja inclou 10 altres hotels del catàleg de llançament, amb prop de 2.670 claus i 4 hostels amb aproximadament 1.200 llits, situats a Espanya, Portugal, Itàlia i Bèlgica.

Amb un primer tancament de 680 milions d’euros i un límit màxim de 750 milions d’euros, el Fons té una capacitat total de més de 1.500 milions d'euros per invertir en oportunitats d'hotels d'oci a tot Europa, tot i que s'espera que una part significativa de la cartera se situï a Espanya, en ser el destí de "sol i platja" més popular del continent. Azora utilitzarà la seva important experiència per implementar una estratègia de valor afegit per al Fons, mitjançant el reposicionament, la renovació i la gestió activa d'actius.