Un de cada quatre viatgers de l'aeroport de Girona viu a Catalunya

La majoria d'estrangers que han passat per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar provenen de països com ara Anglaterra, Itàlia i Holanda

Les dades recollides a través de les enquestes fetes durant el mes de juliol passat a 3.614 passatgers constaten que el 78% dels passatgers preguntats viatgen per vacances, mentre que un 12% ho fan per visitar familiars o amics i un 6%, per negocis. En tots els casos s'ha mantingut la mateixa tendència recollida en els anteriors estudis. A banda d'això, destaca que un 34% dels enquestats viatgen amb una altra persona i un 26%, en grups d'entre tres i set persones. L'estada del viatje se situa entre els dos i set dies en el 60% dels casos.

En termes de sexe, s'ha observat una paritat entre els enquestats -50% dones i 50% homes- mentre que el tram majoritari d'edat se situa entre els 30 i 49 anys (39%), seguit del tram que va dels 15 als 29 anys (37%). L'estudi xifra en un 12% els menors de 25 anys, un 10% els que tenen entre 50 i 64 anys i tan sols un 3% de passatgers de més de 64 anys.

En relació a la forma d'accedir a l'aeroport, la majoria (41%) utilitza el transport públic (autobús) mentre que un 28% accedeix en cotxe privat conduït per un acompanyant i un 11% en cotxe de lloguer. Un 7% arriba a l'aeroport en el seu propi cotxe, un altre 7% en taxi i finalment el 6% restant amb autobús de cortesia.

L'estudi del perfil del passatger permet conèixer aspectes dels usuaris d'aquestes instal·lacions i comparar-les amb les anteriors onades, fetes els anys 2005 i 2008 durant el mes de juliol.