Tossa de Mar compra la finca del Mas Padró per ampliar la zona escolar

Ha costat 296.000 euros i l’edificació que hi ha s’enderrocarà

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha adquirit la finca del Mas Padró per ampliar la zona escolar. Ubicada a l'inici de l'avinguda de Puerto Rico just al costat de les escoles, aquest antic mas està en una parcel·la amb la qualificació urbanística d'Equipament Docent.

L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, es mostra molt satisfeta amb l’adquisició i explica que “feia molts anys que s'estava intentant arribar a un acord amb els hereus. Finalment, després d’uns últims mesos intensos de negociacions, s’ha arribat a una entesa i el mas ja és propietat municipal”.

La compra s'ha realitzat per un import de 296.000 euros. El mas i la finca a on està ubicat, de 718 metres quadrats, seran incorporats immediatament a la zona escolar. L'edificació, a causa del mal estat i per seguretat i salubritat, serà enderrocada, s'ampliarà la zona d'esbarjo del col·legi i s'estudiarà la fórmula per preservar l'Era del Mas, feta amb peces ceràmiques i de gran valor arquitectònic.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Ramon Gascons, conclou que “es tracta d’una gran millora per la zona escolar, creixerà amb espai d'esbarjo, confort i els edificis quedaran més esponjats”.