L'Once reparteix un milió i mig d'euros a les comarques gironines

Una venedora de Cadaqués reparteix una butlleta premiada amb un milió d'euros i 149 premis de 3.000 euros

El sorteig extraordinari 11/11/ONCE ha deixat un bon pessic a les comarques gironines. Dels prop de gairebé 4 MEUR que han anat a parar a Catalunya, 1,4 MEUR ho han fet a les comarques gironines. En concret, corresponen a 150 butlletes premiades, que ha repartit la Trinidad Gálvez, una discapacitada que es fa càrrec del quiosc que l'entitat té a Cadaqués.

De totes les butlletes, una d'elles correspon a un segon premi d'un milió d'euros. La Trinidad ha venut el bitllet -que costava 5 euros- a Palafrugell, on viu amb la seva neboda.

Les altres 149 butlletes han resultat premiades amb 3.000 euros cadascuna. En aquest cas, el premi s'ha repartit entre Cadaqués (on s'han venut 100 bitllets), Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i Palafrugell.

Aquest no és el primer cop aquest 2012 que l'entitat reparteix sort a les comarques gironines. De fet, ara fa dos mesos, el 14 de setembre, el primer premi del 'Cuponazo' de l'Once va repartir 9 MEUR a Maçanet de la Selva (Selva).

Sitges i Barcelona, també

Les comarques gironines, però, no han estat l'únic territori tocat per la sort de l'11/11/ONCE. A Sitges, un altre venedor, en Raúl Aparicio, va repartir aquest diumenge deu cupons al passeig Marítim. I d'aquests, un d'ells ha rebut un segon premi d'1MEUR. En Raúl, com destaca l'entitat, només fa vuit mesos que treballa com a venedor per a l'Once.

I finalment, la Dolores Solís, que té un quiosc a la Rambla de Catalunya de Barcelona, ha repartit 1,29 MEUR. D'aquests, un correspon a un segon premi d'1 MEUR i, els restants, a 99 premis de 3.000 euros cadascun.

A les comarques gironines, l'entitat té més de 10.000 afiliats i tant el col·lectiu de l'Once com la seva fundació superen les 15.000 persones a la demarcació A Catalunya, les vendes de cupons donen feina a més de 3.000 persones.

Pel què fa a l'estat espanyol, l'Once hi té més de 70.000 afiliats i ha creat gairebé 136.000 llocs de treball directes i indirectes (més de 112.000 dels quals els ocupen persones amb discapacitat). Aquí, l'entitat té més de 21.000 venedors, tots ells amb discapacitat.