Els Mossos fan controls a prop de 900 furgonetes a l'AP-7, a Figueres

La policia denuncia onze conductors per excés de velocitat i quatre vehicles per portar massa pes

El control es va centrar específicament en furgonetes, per tal de preservar la seguretat viària i ciutadana de les persones que circulen per la via i detectar possibles irregularitats en aquest tipus de vehicles.

Durant les dues hores que va durar el dispositiu, els agents van fer un total de 841 controls de velocitat i van denunciar onze vehicles per sobrepassar el límit permès. També es van fer 23 proves d'alcoholèmia i drogues, totes amb resultat negatiu. Els agents també van aturar 31 vehicles dedicats al transport, dels quals catorze eren vehicles pesats. En aquesta ocasió es van detectar quatre infraccions per excés de pes (un excés greu i tres de lleus). El control també va servir per detectar un vehicle que circulava amb la ITV caducada i un altre per circular amb els pneumàtics totalment deteriorats.

El conductor de la furgoneta que circulava amb els pneumàtics gastats va ser denunciat per aquesta irregularitat. La sanció que li correspon és de 200 euros. El vehicle va quedar immobilitzat fins que es van canviar els pneumàtics. Aquesta furgoneta es va denunciar també per la legislació específica de transports per sobrepassar en un 20% el pes màxim autoritzat. En concret, portava 700 quilos de més. La sanció per aquest incompliment és de 1.600 euros.