ERC proposa que els ajuntaments vehiculin les polítiques de formació i ocupació

El candidat, Roger Torrent, diu que l'IVA dels autònoms és "desmesurat" i que hauria de ser del 19% en comptes del 21% actual

El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per Girona, Roger Torrent, ha demanat més competències i recursos per als ajuntaments per poder influir en polítiques d'ocupació i formació. Pel candidat, els consistoris són "clau" a l'hora d'establir prioritats en aquesta àrea perquè són coneixedors tant de la realitat econòmica del municipi com de les peculiaritats de les persones aturades. "Molts ajuntaments tenen àrees destinades específicament a la recerca de feina i poden arribar a fer atenció individualitzada", ha destacat.

Torrent, que és alcalde de Sarrià de Ter, diu que cal tornar a donar un impuls a les escoles taller i ha apuntat que calen plans específics per garantir ocupació a l'estil dels anomenats 'plans Zapatero'. "A les comarques gironines estem vivint un drama social amb un atur del 22%", ha lamentat el candidat, que defensa que amb un estat propi es podria donar un altre impuls a les polítiques d'ocupació.

Un altre dels punts que ha remarcat el candidat és el de donar suport a les petites i mitjanes empreses que, segons remarca, són el gran teixit empresarial de les comarques gironines. "Només donant suport a aquests petits i mitjans empresaris podrem crear ocupació", ha manifestat Torrent.

Per això, entre d'altres mesures, el candidat republicà proposa abaixar l'IVA del 21% al 19% als autònoms -ha ressaltat que actualment són els autònoms espanyols els que paguen l'IVA més alt d'Europa- i ha proposat una fiscalitat més progressiva. "No pot ser que les pimes paguin proporcionalment més impostos que les societats d'inversió o les transaccions de bancs i caixes", ha afirmat Torrent, que recorda que ERC proposa al programa electoral la creació d'una taxa que gravi les transaccions financeres.