Unes 25.000 persones gaudeixen de la gastronomia de qualitat a la Fira Orígens d'Olot

Les 18 sessions de cuina i els vuit tallers infantils han penjat el cartell de complet

La primera edició de la Fira Orígens ha superat totes les expectatives possibles. Més de 25.000 persones han visitat aquest certamen dedicat als productors de qualitat i han pogut degustar, a tres euros cada tastet, els productes gastronòmics de més qualitat d'arreu de Catalunya. "Hem aconseguit el que volíem, apropar el productor al consumidor final", ha assegurat Palau.

El certamen ha comptat amb uns 80 expositors que representaven a més d'un centenar de productors agroalimentaris. "Tots els empresaris que estaven aquí fan ells els seus productes, els elaboren i cultiven", ha ressaltat l'organitzador de la fira. A més d'obtenir un gran nombre de visitants, el certamen també ha servit perquè els expositors poguessin fer contactes i relacions amb professionals del comerç i de la restauració. "La fira ha funcionat com un mercat de productors, un lloc on els consumidors podien conèixer els productes en persona", ha destacat Palau.

Durant aquest cap de setmana, la fira ha comptat amb 18 activitats diferents organitzades en dos espais, l'Aula de Tast i l'Aula de Cuina. En el primer cas, els visitants podien degustar els productes dels expositors mentre els propis empresaris explicaven de forma pedagògica allò que els interessats tastaven. D'altra banda, per l'Aula de Cuina han passat els cuiners garrotxins més reconeguts.

"Aquesta fira és una vitamina en contra els tòpics, és una mostra que encara hi ha esperança davant la crisi econòmica actual", ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha visitat aquest diumenge el certamen. L'allau de visitants que han volgut degustar els productes de l'alta gastronomia ha provocat que l'organització, en alguns moments, hagi hagut de tancar les portes per poder absorbir a tots els visitants. De moment, la direcció ja està treballant per la propera edició d'aquesta fira agroalimentària.