El Procicat confirma la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns

Dilluns reobrirà la restauració de centres comercials i el comerç ja no tindrà límit de metres quadrats

El Procicat ha aprovat formalment aixecar el confinament comarcal i permetre la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns. També tornaran a les aules els estudiants de batxillerat i podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores.

Són mesures que han anat transcendint en les últimes hores i que s'han oficialitzat en roda de premsa aquest dijous. A més, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s'amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. El comerç ja no tindrà limitació de metres quadrats, tot i quedar-se en l'aforament del 30%, i podran obrir els espais infantils lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració.

Pel que fa a la resta de restriccions queden de la següent manera:

Trobades socials: Es manté vigent la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials, però a partir d'ara no hi haurà limitació de bombolles.

Restauració: Es manté l'horari d'obertura al públic dels restaurants de 7.30 a 17.00. Fora d'aquestes hores, només podran servir menjar per emportar o lliurar a domicili. Però ara ja podran obrir els restaurants dels centres comercials, sempre dins d'aquesta franja horària. Com fins ara, les taules poden ser ocupades màxim per 4 persones excepte si és una bombolla de convivència.

Comerç: S'autoritza l'obertura del comerç en tota la seva superfície de venda, però es manté l'aforament al 30%. L'horari màxim d'obertura permès és fins a les nou del vespre.
Activitats esportives: L'aforament passa al 50% en competicions d'esport federat que es disputin en llocs tancats. A l'aire lliure, es manté el públic al 50%. Es permet als gimnasos obrir amb un aforament màxim del 50%, sempre que acreditin la ventilació adequada, i amb cita prèvia. A les piscines, l'aforament és del 50%.

Centres lúdics: S'autoritza la reobertura de centres lúdics i parcs infantils, amb un aforament màxim del 30%. Els seus bars i restaurants, però, hauran de mantenir-se tancats.

Educació: L'alumnat de batxillerat i cicles formatius podran tornar a fer totes les classes de manera presencial. Pel que fa a la resta d'etapes, infantil, primària i ESO mantenen l'ensenyament presencial. Les universitats poden fer classes presencials amb un 30% màxim d'aforament.

Actes religiosos i civils: Els actes civils o de culte, inclosos els casaments i enterraments, passen al 50% de l'aforament i a un màxim de 1.000 persones assistents, sempre que es facin a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada. Sense aquesta ventilació, el màxim permès serà de 500 persones.