Els Bombers rescaten un home accidentat en un pou de glaç a la Jonquera

El ferit ha caigut per un desnivell de dos metres i mig

Prèviament, cap a les onze del matí, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en el rescat d'un submarinista que s'ha accidentat al passeig de l'Escullera a Tarragona. Atès que es tractava d'una zona de roques de difícil accés, els efectius de rescat han utilitzat una llitera per salvar un desnivell de cinc metres i traslladar el ferit fins al punt on es trobava l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Finalment, el ferit ha estat evacuat a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona per una possible fractura a la cama.

Dona amb fractura de cama a Navès

A les 09.45 hores, els Bombers han rescatat una dona que s'ha fet mal en un camí forestal prop de Sant Martí de les Serres, al terme municipal de Navès. Dues dotacions de Bombers han localitzat la persona ferida i l'han traslladat fins al lloc on es trobava l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La dona, de 54 anys i veïna de Cardona, ha estat evacuada a l'Hospital General de Manresa per una possible fractura a la cama.

Escalador atrapat en una via ferrada de Balenyà

Aquest diumenge a la matinada els Bombers de la Generalitat han estat requerits per treballar en un rescat a una via ferrada prop de Centelles. L'avís s'ha rebut a les 01.43 hores i, segons les primeres informacions, es tractava d'un grup de tres persones que feien aquest itinerari vertical i una d'elles hauria arribat a un punt en què no podia avançar. Per atendre l'emergència s'han activat dues dotacions de Bombers amb efectius GRAE. Cap persona ha resultat ferida. Fins al lloc dels fets també s'hi ha desplaçat efectius de Mossos d'Esquadra i una unitat del SEM.

Escaladors desorientats al congost de Mont-rebei

Finalment, a les 23.29 hores de la nit del dissabte els Bombers van rebre l'avís de dos escaladors que s'havien desorientat després de fer la via coneguda com a 'Diedro Gris' al congost de Mont-rebei. En aquest servei hi van treballar quatre dotacions de Bombers amb efectius dels GRAE, que cap a les quatre de la matinada ja havien localitzat els escaladors, sans i estalvis.