CiU proposarà un canvi de la llei concursal per evitar abusos de la banca en desnonaments

Duran i Lleida lamenta que quan una persona no pot pagar la hipoteca "li treuen el pis i a sobre continua tenint els deutes"

Per aquest motiu, Duran i Lleida ha confirmat que "cal reformar la llei concursal perquè també s'hi puguin acollir les persones físiques". "I també hem d'impulsar un canvi de la llei hipotecària i, sobretot acabar amb l'abús que fa la banca amb un 29% d'interessos quan es tracta d'aquestes situacions d'execució d'hipoteques", ha afegit el portaveu de CiU al Congrés, que ho considera "una vergonya i una immoralitat". Finalment, Duran i Lleida ha reblat "que no hi ha dret que es rescati els bancs en lloc de rescatar les persones dels problemes derivats de les conseqüències de la crisi".

La proposició no de llei del grup parlamentari de CiU també inclourà la moratòria dels desnonaments i de les execucions hipotecàries i introduirà la mediació perquè abans que s'arribi als tribunals hi hagi l'obligació de seure a la taula l'entitat financera, l'entitat bancària i la persona objecte de ser desnonada.