L'alcaldessa de la Jonquera trasllada a Budó la seva preocupació per la crisi empresarial al municipi

Martínez va mostrar-li els negocis tancats fruits de la crisi

L'alcaldessa de la Jonquera (Alt Empordà), Sònia Martínez, va traslladar ahir durant una visita institucional a la consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, "l'alarmant situació" del municipi arran del tancament de la frontera amb França, així com els forts efectes econòmics de l’emergència sanitària derivada de la covid-19.

En aquest sentit, la batllessa va acompanyar a Budó al llarg del municipi per mostrar-li els diversos negocis locals tancats fruit de la crisi, entre els que s'hi inclouen supermercats, perruqueries bars o restaurants. "Hem volgut traslladar al Govern de la Generalitat la nostra gran preocupació per una situació que s’està tornant insostenible. A la Jonquera, els comerços viuen en més d’un 90% del client francès", explica Martínez. Posteriorment, es van apropar a la zona de la duana i El Pertús, on van conversar amb Bruno Comas, president de l’Associació de Comerciants d’El Pertús.

La visita s'emmarcava en la supervisió de les obres que s’estan portant a terme a la comarca dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).