SI reivindica que Palamós pugui ser espai fronterer Schengen i així potenciar el port

Toni Strubell remarca que l'Estat no ha volgut atorgar aquesta distinció i que és una mostra de "boicot polític"

"Palamós es veu greument perjudicat perquè Espanya bloqueja totalment aquesta possibilitat amb el monopoli que té de l'aplicació de Schengen", ha criticat el candidat gironí del partit independentista. Strubell també ha lamentat que la costa de Girona sigui l'única de tot el litoral mediterrani peninsular on s'hi nega l'existència d'un port de referència i que això resta possibilitats al port.

Strubell ha fet aquestes declaracions a Palamós acompanyat per membres de la candidatura com l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, i Anna Tarrés. El candidat ha apuntat que el turisme de creuer, "ben regulat", pot aportar moltes possibilitats tant a Palamós com a Roses ja que, segons el candidat, està demostrat que "és la modalitat de turisme que més pot contribuir al tant necessari allargament de temporada i que aporta, a més, un turisme de qualitat que es deixa diners en els ports visitats".

En aquest aspecte, el candidat independentista ha criticat "la hipocresia" que, segons Solidaritat, hi ha en el debat sobre la exclusió de la UE d'una Catalunya independent. "Si ja n'estem exclosos com a catalans, és Espanya que decideix, no Catalunya", ha lamentat Strubell que considera que el pas cap a l'estat independent "en cap cas comportarà cap perjudici per a l'economia catalana, ans al contrari".