El port de Palamós té confirmats 36 creuers per al 2013

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, creu que es podria superar la xifra rècord dels 38.000 passatgers del 2011

El 2011 va ser el millor any de la història del port de Palamós. Llavors, la temporada de creuers es va tancar amb 38.770 passatgers i 36 escales, el que suposava un increment del 41% dels passatgers i del 16% de les escales respecte l'any anterior. Segons les previsions que té Ports de la Generalitat, el 2013 podria ser encara millor.

Actualment, ja hi ha confirmades 36 escales -les mateixes que el 2011-, una xifra que suposa un increment de deu creuers més que aquest any. La temporada del 2012 s'ha tancat amb 26 escales i 35.000 passatgers.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha remarcat que la xifra total de passatgers s'ha consolidat per sobre del 35.000 passatgers en les dues darreres temporades. A més, Font ha destacat que des de fa dos anys la temporada s'ha desestacionalitzat i que els primers vaixells arriben a Palamós per primavera, mentre que fa uns anys la temporada començava al juny.

El director general també ha assenyalat que les confirmacions que ara tenen podrien variar durant l'any vinent ja que es poden afegir noves companyies o, per contra, el mal temps pot obligar a suspendre alguna escala.

El turisme de creuers és important per al comerç i la restauració de Palamós. Un estudi que l'Ajuntament de Palamós va fer durant la temporada del 2011 va concloure que els passatgers van efectuar unes 5.600 compres al comerç local, i que el percentatge de creueristes que van fer almenys una compra a la localitat era del 47%.

Bones perspectives per al port de Roses

Font també ha recordat que el port de Roses (Alt Empordà) també està funcionant molt bé i que aquest estiu, en la que ha estat la primera temporada estable de creuers, ha rebut cinc vaixells amb un total de 1.500 passatgers. Per a l'any vinent, a més, ja té confirmades set escales, dos més que enguany. "Creiem que és una bona aposta i ens està funcionant molt bé", ha valorat Font.