L'Strenes finalment manté els concerts previstos per aquest cap de setmana

El festival presenta la secció de Talen Gironí amb els quatre artistes seleccionats l'any passat

El festival Strenes de Gironamantindrà la programació d'aquest cap de setmana tal com estava prevista després que s'hagi finalitzat el termini que donen els organitzadors als espectadors per demanar la devolució de les entrades. Amb aquest termini poden preveure si el concert serà viable o no.

Aquesta setmana, el director del festival, Xavi Pascual, ha assegurat que el nombre de peticions de devolució "ha estat menor" que en les anteriors i per això garanteixen la continuïtat dels concerts. Precisament, aquest dimarts s'ha presentat la programació de la secció Talent Gironí, en què hi ha els quatre artistes seleccionats l'any passat (Jordi Serradell, Relat, David Busquets i Carmen 113) amb la incorporació de Marta Pérez.

En aquest cap de setmana, Pascual ha assegurat que el nombre de peticions "ha estat menor" que el d'altres setmanes i per això es garanteix la continuïtat dels sis concerts repartits entre el divendres 23 d'abril i el dissabte 24. Amb aquests concerts ja seran "cinc setmanes seguides" del festival, sense interrompre la programació tot i les restriccions de mobilitat.

En el cas del divendres 23, hi ha previstes les actuacions de dos dels artistes que participen en la secció de Talent Gironí, en què el festival aposta pels creadors musicals de les comarques gironines. Es tracta de David Busquets i Relat, que tocaran al Centre Cultural de la Mercè.

Precisament un dels membres de Relat, en Nil, ha recordat que ja havien de participar en el festival de l'any passat presentant el primer disc de la banda. La pandèmia, però, va obligar a ajornar la secció de Talent Gironí i la banda també s'ha quedat sense presentar el nou disc. Ara, tornen als escenaris després d'aquest "buit temporal" que ha significat la pandèmia pel grup.

Tot i així, en Nil ha afirmat que al llarg de l'any el grup ha aprofitat per "seguir creant i progressant". De fet, el músic ha avançat que Relat ha gravat temes nous perquè "amb un any, un grup evoluciona". Per això ha assegurat que tenen "moltes ganes" de tornar als escenaris i de "demostrar tot el potencial" que tenen en els directes.

Doble concert de Zoo, el dissabte

Per altra banda, el dissabte serà el torn del doble concert de Zoo a la Mirona de Salt (Gironès), la d'Ovidi 25 al Teatre Municipal de Girona i la del grup Carmen 113 al Centre Cultural de la Mercè. Precisament aquesta banda ja va guanyar la secció Talen Gironí el 2018 i l'edició del 2020 havia de presentar el disc nou.

El director del festival, Xavi Pascual, ha afirmat que aquesta banda "és la proposta més sòlida i amb un futur prometedor". Pascual ha recordat que alguns dels seus temes tenen "un recorregut important a les xarxes" i ja han estat incloses en diverses llistes de reproducció. En Jaume, un dels membres de la banda, ha assegurat que aquesta trajectòria arriba després de la "visibilitat" que els va donar el premi de Talent Gironí el 2018 als mitjans de comunicació.

Artistes de l'edició passada i una novetat

Els artistes que formen l'edició d'enguany de la secció Talent Gironí de l'Strenes són els que van seleccionar per l'any passat però que, a causa de la pandèmia, no es va poder fer. A banda de Relat, David Busquets i Carmen 113, també hi ha el bisbalenc Jordi Serradell. El bateria presenta el seu disc 'Ésser viu' en què intenta explicar les ganes de viure i la necessitat de pensar en l'ara. "Els humans estem més centrats vivint pensant en les pors i la mort, que no pas en la vida", ha explicat el músic.

A més, aquest 2021 s'hi ha afegit Marta Pérez. Es tracta d'una de les membres del grup Anxovetes que presenta una nova proposta molt "intimista", segons ha avançat ella mateixa. Pérez ha explicat que a través d'un EP que ha llançat intenta explicar com "dues persones es coneixen i munten el seu paradís particular" però després mostren com avancen en la tornada a la realitat.

Ara, el guanyador d'aquest 2021 el seleccionarà un jurat format professional. El guanyador actuarà durant la Gala del Voluntariat que es fa a Girona. El guanyador s'escull en funció de la seva proposta musical, la posada en escena i el potencial que té la banda.