Strubell (SI): 'Preocupa la desatenció de la Generalitat pel català a la Catalunya Nord'

El candidat gironí participa al final del Correllengua celebrat a Perpinyà

El candidat de SI per Girona, Toni Strubell, ha mostrat la seva preocupació per la "desatenció" de la Generalitat vers el català a la Catalunya Nord. "Per què no s'ha ajudat a evitar el tancament de la Bressola de Càldegues mentre sí s'ha renovat a personal de la Casa de la Generalitat a Perpinyà amb criteris partidistes, amb un important cost econòmic?", ha criticat el candidat.

Solidaritat de Girona ha participat al final del tradicional Correllengua que s'ha celebrat aquest dissabte a Perpinyà, on el candidat ha reinvidicat el paper del català a les escoles de la Catalunya Nord. Una delegació de SI ha donat suport al partit nordcatalà Unitat Catalana i s'han manifestat conjuntament per la llengua i per la unitat dels Països Catalans en una manifestació que ha recorregut els carrers de la població.

Strubell ha aprofitat l'estada al Rosselló i ha comparegut en roda de per explicar que "tots els catalans, tant els del Nord com els del Sud, n'estem farts que trepitgin la nostra cultura i intentin anorrear la llengua per esborrar la nostra identitat". El candidat ha recordat que a les pròximes eleccions al Parlament només Solidaritat es presenta amb un programa que inclou que el català ha de ser l'única llengua oficial del Principat -llevat de l'aranès a la Val d'Aran-, "tot i respectar els drets lingüístics dels castellanoparlants", ha dit.