Fernàndez (PSC) diu que cal modificar la llei per donar resposta urgent a futurs desnonats

El candidat gironí defensa que la dació en pagament sigui retroactiva

"La dació en pagament amb caràcter retroactiu ha de poder ser una solució als problemes de moltes famílies que pateixen", ha assenyalat el candidat socialista per Girona, que ha lamentat la mort de l'exregidora socialista que es va suïcidar a Barakaldo abans que la desnonessin. "Les persones que es troben en situació d'execució hipotecària són els damnificats d'una crisi que ningú havia previst", ha valorat el candidat, que assenyala que, per tant, no són els responsables de la situació econòmica i necessiten l'ajuda dels partits. "Hem de saber donar respostes urgents perquè si no les hi donem són famílies sense futur", ha lamentat.

Fernàndez també ha volgut contraposar els plantejaments del PSC amb els de CiU. Segons Fernàndez, CiU substitueix la igualtat d'oportunitats en benefici de la cohesió social per "polítiques de caritat que aprofundeixen la desigualtat". "Seria hora que CiU es preocupés dels ciutadans en comptes de fer proclames en nom de Catalunya que no afronten els veritables problemes de la realitat del país", ha demanat el candidat. Per Fernàndez, CiU actua "amb una irresponsabilitat inoïda". "Definitivament, Mas i CiU amaguen el cap sota l'ala per no haver de passar comptes sobre el seu fracàs", ha sentenciat.

El candidat del PSC ha estat aquest matí a Ripoll, on ha fet campanya acompanyat per la número dos, Marina Geli, l'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol -que tanca la llista del PSC per Girona-, el primer secretari dels socialistes de Ripoll, Enric Pérez, i d'altres militants.