Banyoles impulsa l'entorn del rec Major com a nou eix turístic entre l'Estany i el Barri Vell

El projecte està valorat en més de 500.000 euros

Banyoles (Pla de l'Estany) està executant diverses obres de millora de l'entorn del rec Major per convertir-lo en un nou eix turístic que millori la connectivitat entre l'Estany i el Barri Vell. Entre les iniciatives que hi ha previstes, hi ha un nou itinerari senyalitzar per posar en valor el patrimoni històric i cultural.

El projecte està valorat en més de 500.000 euros, la meitat dels quals (253.488 euros) els aporta el Departament d'Empresa a través del Pla de Foment del Turisme. I inclou tres àmbits: la rehabilitació i recuperació del darrer tram del rec, entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers; la rehabilitació del Molí dels Paraires i la seva recuperació com a exemple de font d'energia i la definició d'una nova ruta al voltant del rec, amb el nou itinerari.

El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha visitat aquest divendres les obres del darrer tram del rec Major i ha assegurat que "Banyoles tindrà un nou punt de visita obligada en el mapa per a tota la gent que vulgui conèixer el nostre passat medieval i d'on venim".

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Miquel Noguer, ha afirmat que aquests projectes permetran donar una "visió de conjunt" per "potenciar el valor patrimonial del rec Major i posar-lo en valor".