El col·lectiu homosexual reclama més protecció als polítics

Les entitats han celebrat la sentència del Tribunal Constitucional que avala la llei del matrimoni homosexual a l'Estat

L'associació està formada per cinc entitats diverses anomenades Girona Orgullosa, Front d'Alliberament Gai de Catalunya (Girona), Sinver (Girona), Grup de Lesbianes de Girona i Assemblea del Brot Bord Girona. Totes elles han coincidit en les seves reclamacions i han format un manifest conjunt on demanen als partits polítics que incorporin iniciatives clares de protecció dels drets d'aquests col·lectius. Entre elles es troba la fi de la discriminació que pateixen aquests ciutadans a l'hora d'accedir als processos de reproducció assistida, no a les retallades en el dret de la maternitat i la fi dels mites i prejudicis sobre aquests col·lectius.

A més, han reclamat l'aprovació d'una Llei d'identitat de gènere i una Llei Integral de Transsexualitat i han ressaltat que l'actual sistema educatiu no és un "espai segur" per als gais i lesbianes i, per això, demanen mesures per acabar amb la discriminació que pateixen aquests col·lectius. A més, han demanat polítiques actives en la prevenció del VIH i que s'aturin les retallades en les polítiques de lluita contra el masclisme.

Els diversos membres de les entitats que han realitzat el manifest han ressaltat que les associacions que formen la Comissió Unitària 28 de Juny de Girona estan en "constant moviment". Per exemple, des de l'organització Sinver tenen previst realitzar tota mena d'activitats en els propers mesos tals com un cinefòrum, debats, tallers, exposicions d'artistes com Carles Punsí o Miquel Gil i conferències. D'altra banda, el Grup de Lesbianes de Girona realitzarà una xerrada amb el títol 'Com ser mare?' el proper 15 de desembre a l'Espai Marfà.