Quadre detinguts a Salt acusats de sis robatoris a l'interior de vehicles, lesions i conducció temerària

Els lladres van actuar al Baix Empordà i el Gironès

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 14 d’abril, a Salt, tres homes i una dona, d’edats compreses entre els 18 i 48 anys, veïns de Badalona i nacionalitat xilena, com a presumptes autors de sis robatoris interior de vehicle, lesions, conducció temerària i atemptat als agents de l’autoritat.

Dimecres passat es va produir un robatori amb força a l’interior d’un vehicle a Cassà de la Selva d’on, entre d’altre objectes, van sostreure una tauleta electrònica.

Gràcies al sistema de geolocalització d’aquest l’aparell es va esbrinar que la transportaven en un vehicle que es trobava a les immediacions de l'Espai Gironès de Salt.

Poc després, els agents van localitzar el vehicle i van indicar al conductor que s’aturés per tal de fer les comprovacions, però va fer cas omís i va fugir a gran velocitat. El vehicle escàpol, ocupat per quatre persones, va fugir temeràriament direcció a Salt per intentar accedir a l’AP-7.

Finalment, en un giratori van aconseguir aturar-lo i detenir els quatre ocupants. Durant la seva detenció van oposar resistència i van lesionar lleument dos agents.

A l’interior del vehicle van localitzar l’aparell sostret i diferents abrics, motxilles, documentacions a nom d’altres persones, aparells electrònics, moneders, entre altres. També hi van trobar punxons que es fan servir habitualment per trencar vidres.

Als detinguts se’ls acusa de sis robatoris amb força a l’interior de vehicles, comesos el mateix dimecres entre el Baix Empordà i el Gironès. A un dels detinguts també li constava una ordre  de detenció policial  emesa per un Jutjat de Barcelona.

La investigació continua oberta per tal d’esbrinar la procedència dels objectes intervinguts i si poden estar relacionats amb altres fets delictius similars.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials, han passat avui dia 16 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual n’ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.