El triangle dalinià readapta els horaris arran del confinament comarcal i les restriccions a França

Es van rebre més de 9.000 visitants per Setmana Santa

Després de tornar a obrir coincidint amb la Setmana Santa, la Fundació Gala-Salvador Dalí readapta els horaris dels seus tres museus. Segons destaquen en un comunicat, la decisió es pren "en el marc de la política de flexibilitat" que ha seguit la Fundació "per adaptar els horaris a l'evolució de la pandèmia" i també arran de les restriccions de mobilitat imposades a França.

"La majoria dels visitants provenen de fora de l'Alt Empordà, amb un percentatge molt significatiu de francesos", concreta la Fundació. Per això, els horaris del triangle dalinià es restringeixen en relació amb els de la Setmana Santa.

A partir d'ara, el Teatre-Museu i el Castell Gala Dalí de Púbol obriran els caps de setmana, de divendres a diumenge. I només ho faran al matí (de dos quarts d'onze a les tres de la tarda). Per contra, la casa de Portlligat obrirà alguns dies més, de dimecres a diumenge, i també allargarà més l'horari de tarda (entre dos quarts d'onze del matí i les sis de la tarda).

Per tal facilitar l'accés als museus i la visita, la Fundació Gala Dalí recomana adquirir l'entrada per internet i baixar-se-la al mòbil. Segons destaca el comunicat, la voluntat és "poder recuperar l'horari habitual dels tres museus del triangle dalinià a partir de l'1 de juny, sempre i quan ho permetin les mesures adoptades per les autoritats sanitàries. És a dir, que els tres museus obrin de dimarts a diumenge entre les deu del matí i les sis de la tarda.

Més de 9.000 visitants

La Fundació també ha passat balanç aquest divendres de la Setmana Santa. Entre el 27 de març i el 5 d'abril, els tres museus Dalí van rebre 9.354 visitants. D'aquests, sis de cada deu van anar al Teatre-Museu de Figueres (5.686). El castell de Púbol va rebre 694 visitants i la casa de Portlligat, 2.974.

La Fundació valora "positivament" aquesta afluència. De fet, com concreta al comunicat, interpreta les xifres "com una voluntat de reprendre la vida cultural al més aviat possible i com la confirmació de l'atractiu social que suposen els Museus Dalí".