ERC acusa CiU d'haver abandonat les entitats del tercer sector durant aquests dos anys

El candidat gironí assegura que és una qüestió de prioritats garantir que les entitats del tercer sector tinguin recursos

El candidat d'ERC per Girona, Roger Torrent, ha volgut fer costat a les entitats del tercer sector i ha visitat aquest matí la Fira del Voluntariat de Girona. Allà, ha reivindicat la importància d'aquestes empreses i fundacions perquè són les que "primer paren el cop". "Amb la feina que fan eviten que la situació encara sigui més dramàtica", ha manifestat el candidat, que ha reivindicat que s'ha de mantenir el suport econòmic al tercer sector. "Si seguim així hauran d'abaixar la persiana i el problema que tenim ara encara serà més greu", ha dit Torrent.

El candidat republicà ha criticat que la Generalitat hagi retallat en polítiques del benestar i ha dit que, precisament, empreses com les del tercer sector "són les que s'han endut la pitjor part". "No s'ha retallat a per tot igual", ha lamentat Torrent, que considera que el fet de donar suport a aquestes empreses és una qüestió de "prioritats". El candidat reconeix que "l'espoli fiscal" ha dificultat a la Generalitat el pagament a aquestes empreses però també ha assenyalat que "si les polítiques socials fossin una prioritat això no passaria".

"A Girona cada dia vivim situacions més dramàtiques i per això aquestes entitats són cada vegada més important i, enlloc d'ajudar-les, les estem abandonat i això no pot ser", ha alertat.

Durant la visita a la fira, el candidat s'ha fet voluntari del Banc dels Aliments i col·laborarà al Gran Recapte i ha signat la ILP per demanar la dació en el pagament.