Hostalric dirà adéu als contenidors el proper dissabte

Entrarà en servei el nou sistema de recollida porta a porta

El municipi d’Hostalric (Selva) culminarà la campanya informativa del nou sistema de recollida de residus porta a porta amb un passa carrers de petit format, adaptat a les normes sanitàries actuals per la covid-19 que servirà com a acte de comiat dels contenidors. Aquesta activitat es farà el pròxim dissabte, 17 d’abril, a les dotze del migdia i comptarà amb l’alcalde de la població,Nil Papiol, així com també diversos regidors i els tècnics de medi ambient de l’ens selvatà.

En aquest acte, que està previst que s’allargui una hora i mitja aproximadament, hi intervindran els tres personatges ja coneguts a través de la crònica del porta a porta: en Muralles, la Termals i l’Aiguamolls, els quals estaran acompanyats d’un grup d’alumnes de l’escola de teatre El Galliner.

La retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus es farà aquest cap de setmana. Així, el dissabte 17 d’abril, el Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- procedirà a la retirada de tots els contenidors del carrer, que finalitzarà el mateix dia, per començar l’endemà mateix, el diumenge 18 d’abril, el nou servei porta a porta. D’aquesta manera la població d’Hostalric es quedarà molt poques hores sense un servei a l’abast.

El sistema de recollida de residus porta a porta

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se’n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer. Per aquest motiu, durant les últimes setmanes s'han organitzat diferents punts de repartiment de cubells dirigits a la població i als comerços.

La campanya de comunicació es va iniciar a mitjans del mes de març al nucli d’Hostalric, amb la bustiada generalitzada a totes les llars que les va convocar a les sessions de repartiment dels kits de reciclatge. D’aquesta manera s’han dividit les prop de 2000 llars comptabilitzades a aquesta població en quatre grups que podran accedir a cinc sessions de repartiment distribuïdes en diferents franges horàries.

En concret, cada grup té accés a dues tardes, dos matins i una franja en dissabte. El lloc de repartiment és el Centre Cultural Serafí Pitarra.

Totes les accions realitzades tant al nucli urbà com als diversos veïnats tenen l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s’han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells duts a terme en espais amplis i complementats amb altres mesures que s’han adaptat a la situació de la pandèmia.

La bustiada a la població s’ha vist reforçada per una intensa campanya informativa al carrer i a les xarxes amb l’element comunicatiu de “La portanoves del porta a porta”.