L'enginy i la creativitat, motors de futur per sortir de la crisi

Les jornades de l'EMHU i el Col·legi de Psicòlegs de Girona promouen potenciar més aquests factors des de totes les vessants

"La conclusió final és que la creativitat és innata i, actualment, és un factor clau per poder trobar nous motors de futur", ha apuntat Granell. Segons la responsable de l'Escola Municipal d'Humanitats, gran part dels experts i membres que han assistit a les jornades durant aquest divendres i dissabte han ressaltat que s'ha de "potenciar l'enginy" i "impulsar que els ciutadans, des de ben petits, mirin les coses des d'altres punts de vista més originals". "És quan hi ha dificultats, com ara amb la crisi, que l'enginy ha d'aflorar perquè permet trobar noves mirades i suposa un motor de futur per a la societat", ha assegurat Granell.

Durant aquests dos dies, el Centre Cultural la Mercè ha comptat amb l'assistència de diversos experts com Angelica Sátiro i Franc Ponti que han reflexionat sobre el paper de la creativitat en tots els vessants de la societat. Una trentena d'experts i professionals d'humanitats i psicòlegs han assistit a aquestes jornades. A més, l'EMHU i el Col·legi de Psicòlegs tenen previst acabar aquesta iniciativa amb dues conferències el proper divendres 16 i 23 de novembre.

La primera d'elles, anomenada 'Música i cuina, entre la creativitat i l'educació' serà una conversa enter el músic Quimi Portet i el cuiner Josep Roca del Celler de Can Roca. El següent divendres, es realitzarà la conferència 'Art i poesia, entre la creativitat i l'educació' amb l'artista Domènec Fita i l'escriptora Maria Barbal. En aquest cas, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, serà el moderador de la conversa. "De moment ja hem rebut 68 inscripcions per assistir a aquestes converses", ha afirmat Granell.