El Meteocat alerta d'episodis de tempesta i pedra per aquest diumenge a la tarda

Localment poden caure fins 20 litres en mitja hora

El matí de sol que acompanya les comarques gironines aquest diumenge es veurà truncat a partir del migdia amb l'arribada d'un front que portarà tempestes localment intenses al llarg de la província arribant a 20 litres per metre quadrat en només mitja hora en alguns punts.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. A més a més, al final del dia entraran amb força el cerç i la tramuntana. La precipitació, en aquest cas, arribarà per l'oest de Catalunya i per les Terres de l'Ebre i avançarà en direcció al vessant sud del Pirineu i al Camp de Tarragona, però en qualsevol seran xàfecs poc significatius. A la resta del territori es veurà alguna clariana, tot i que amb molts núvols baixos a punts de la costa, del prelitoral i de la Catalunya central.

A partir del migdia entrarà la part activa de la pertorbació i, amb el pas de les hores, els ruixats i les tempestes aniran descarregant, localment amb intensitat, repartiran algunes calamarsades o pedregades i deixaran quantitats més abundants al terç nord i punts d'interior del nord-est. La cota de neu estarà situada al voltant dels 2.000 metres al matí, i anirà baixant al llarg de la tarda fins a situar-se al voltant dels 1.100 metres. Al final del dia, les precipitacions estaran focalitzades al nord-est i cap a la costa central.

Des de Protecció Civil s'ha activat un avís per intensitat de pluja a totes les comarques de Girona a partir del migdia i fins ben entrada la nit.