Ferran Palau sedueix el públic que es va poder apropar a l'Strenes de Girona

Poc més de la meitat van retornar les entrades pel confinament comarcal

Ferran Palau ha portat al Festival Strenes de Girona les cançons del seu darrer treball, 'Parc', aquest dissabte. Un concert en el què Palau ha seduït els seus seguidors amb el seu pop melòdic i misteriós, en un espectacle que ha combinat les noves peces que ha compost l'artista amb èxits com 'Univers' o 'Cel clar' i que han arrencat llargs aplaudiments del públic.

Un públic que havia comprat més de 400 entrades. Al final, però, han estat només unes 250 les persones que s'han acostat a veure el músic d'Esparreguera aquest dissabte, ja que moltes de les que havien de venir han demanat el retorn de l'entrada perquè no eren de la comarca i la nova restricció del Procicat els ho ha impedit. Des de la direcció d'Strenes assenyalen que Ferran Palau era una de les "grans apostes" del festival i, per això, han volgut "donar-li l'espai gran" com és l'Auditori de Girona. "El nou disc sabíem que aniria com un tro i s'ha demostrat. Estava tot venut, però, ens hem trobat amb aquesta nova restricció que, com va passar amb la Pegatina divendres, impedirà que molta gent pugui venir a un acte cultural", ha lamentat el director de l'Strenes, Xavi Pascual.

Palau ha ofert un concert de prop d'una hora i quart que ha arrencat amb 'Kevin' i 'Univers'. A partir d'aquí, i ja amb el públic a la butxaca, el músic ha enllaçat cançons del seu darrer treball 'Parc' amb altres de sempre, que li han valgut el reconeixement actual. Tot plegat, per acabar amb tres temes que reconeixen l'estil de Palau: 'Cavall Blanc', 'Cel Clar' i una de les preferides del públic, 'El meu lament', del disc 'Santa Ferida'.

L'estrena de 'Parc' a l'Auditori de Girona ha estat també la posada de llarg del disc "més immediat i menys meditat" de l'artista, que ha reconegut que està anant "com un tro", tal i com ha qualificat Pascual.

Ferran Palau també ha carregat contra el confinament comarcal que ha impedit que les 600 persones que havien esgotat les entrades hagin pogut venir a l'Auditori. Palau ha recordat que la cultura és "segura" i diu que no entén la mesura. "Sincerament, si algú se salta el confinament per anar a un concert, jo no em queixaré", ha assenyalat.

El músic ha carregat contra la classe política per "tractar els ciutadans adults com si fóssim nens". "Han tingut incongruències molt bèsties i no paren de tirar merda a través dels mitjans i el que fan és marejar-nos a tots", ha etzibat.

Valoren suspendre concerts

En aquest sentit, i malgrat que la venda d'entrades ha estat un èxit, des de l'Strenes valoren la possibilitat d'haver de suspendre concerts de cara a la setmana que ve, si no canvien les mesures o no es redueix el nombre de peticions de retorn de les entrades. En aquest sentit, Pascual assenyala que poden assumir un màxim d'un 20% de devolucions, però hi ha concerts en el que ja s'arriba al 35%.

Pascual carrega contra la decisió del Procicat i lamenta les formes. "Les coses no es fan així. No se'ns pot avisar només amb un dia i mig de marge. Sincerament, no entenem que després d'omplir-se la boca i declarar-nos essencials, després no es demostri", ha remarcat. Amb tot, el director dona per fet que el Procicat no els donarà aquesta opció. "Al·leguen un problema de mobilitat, quan en realitat no hi ha cap fonament científic", recrimina.