Posposen la neteja d'abocadors il·legals a l'Alt Empordà per manca d'efectius

La campanya 'Desembruta' ha escollit les Gavarres i el riu Daró per realitzar la jornada de neteja

El representant ha ressaltat que ha estat "impossible" trobar el dia, l'hora i els voluntaris concrets per fer la nova acció de neteja que ja tenien prevista des de fa mesos. La campanya 'Desembruta' està promoguda per la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable, l'associació Retorna, l'obra social de Caixa Madrid i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. "Des del Consell ens han explicat que estan col·lapsats amb l'allau d'iniciatives, accions, mobilitzacions, concerts, actes i recursos que han de gestionar per donar resposta a les necessitats dels afectats i, per això, hem decidit realitzar la jornada a la zona de les Gavarres", ha explicat Sánchez.

En un principi, la jornada només s'ha endarrerit fins que el Consell Comarcal pugui determinar el dia concret que podrà mobilitzar als voluntaris necessaris per netejar els abocadors incontrolats que es van descobrir arran del gran incendi de l'Empordà. "L'acció no està parada, només s'ha endarrerit i esperem poder fer-la ben aviat", ha assegurat el representant de la campanya.

Cada any, la campanya 'Desembruta' realitza quatre jornades de neteja en diversos espais d'arreu de l'estat espanyol. Des de l'entitat acostumen a escollir entorns diversos per cada una de les accions tals com la ciutat, un espai de muntanya, una zona marítima i un entorn fluvial. Aquestes accions, que compten amb el suport d'una cinquantena de voluntaris de l'organització, serveixen per netejar una zona concreta, sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica i duren unes dues hores. Aquest cop, la campanya té previst recollir les escombraries que es troben a la zona de les Gavarres i prop del riu Daró el proper dissabte 17 de novembre.

"Normalment recollim uns 300 quilos d'envasos, plàstics, llaunes i altres deixalles", ha assenyalat Sánchez. No obstant això, des de l'entitat asseguren que en aquest espai gironí es poden trobar tota mena de deixalles tals com neumàtics, tambors de rentadores o bombones de butà.