El PP promet incrementar la dotació de mossos a Girona

El cap de llista dels populars assegura que cal regular la coordinació entre els cossos policials de Catalunya

El PP de Girona ha escollit el mercat setmanal de Salt per presentar les seves propostes en matèria de seguretat. Durant una passejada electoral, Josep Enric Millo ha assegurat que el seu partit vol dedicar la campanya "a explicar propostes que han de ser una prioritat per al Govern, mentre que alguns només estan preocupats amb la separació, el trencament, la independència i l'estat propi".

Per a Millo, és fonamental garantir que les ciutats i els municipis de Catalunya siguin segurs. "No hi ha llibertat si no hi ha seguretat, i el que no volem és trobar-nos amb un Govern que polititzi aquest debat", ha assegurat el cap de llista popular.

Per això, Millo ja ha avançat tot un seguit d'iniciatives legislatives parlamentàries que el seu partit té en cartera per impulsar durant la propera legislatura. D'entrada, el cap de llista ha dit que el PP proposarà una llei que millori la coordinació entre els cossos de seguretat que hi ha a Catalunya (i que englobarà Mossos d'Esquadra, Policies Locals, la policia estatal i la Guàrdia Civil).

"Els diferents cossos no s'han d'enfrontar, sinó que han de conviure amb coordinació per garantir la seguretat i la llibertat de les persones", ha dit. A més d'aquesta llei, Josep Enric Millo també s'ha compromès a impulsar-ne una altra que reguli què es pot fer i què no a l'espai públic, i ataqui l'incivisme.

"Els catalans que passegen pel carrer no han de trobar persones incíviques que afectin la seva seguretat; això és elemental i de sentit comú", ha subratllat el cap de llista. I ha afegit: "Hi ha municipis i indrets on això no es garanteix, i per això creiem que, en aquest àmbit, el Govern ha d'estar al costat de les persones".

El cap de llista no ha volgut entrar en detalls sobre els col·lectius als quals afectarà la nova llei, però sí que ha deixat entreveure que, entre l'articulat de la nova llei, hi ha la intenció d'incloure-hi el 'top manta'. "És evident que alguns comportaments provoquen inseguretat, i cal una regulació més concreta i específica que l'actual", ha dit.

Més mossos a Girona

A més de millorar la coordinació entre cossos de seguretat, Josep Enric Millo també s'ha compromès a incrementar la dotació de Mossos d'Esquadra que actualment estan destinats a la Regió Policial de Girona. "És necessari incrementar els efectius", ha subratllat.

Per últim, el cap de llista del PP per Girona també ha avançat la seva intenció d'impulsar una llei que reguli com han d'actuar i coordinar-se els serveis de prevenció d'incendis, els Bombers, Salvament i Protecció Civil.