ERC de Girona assegura que la cursa cap a la independència arriba al metres finals

La candidatura escenifica "l'arribada a la meta de l'estat propi" amb un acte simbòlic a les pistes d'atletisme del GEiEG

La candidatura gironina d'ERC ha volgut iniciar aquest primer dia de campanya amb un acte simbòlic a les pistes d'atletisme del GEiEG. Allà, els primers membres de la llista s'han fotografiat corrent, amb una estelada coronant la meta. Segons el candidat, Roger Torrent, la independència ha estat una "cursa de fons carregada d'obstacles" però, amb els esdeveniment de les darrers setmanes i després de la manifestació de la Diada, el partit creu que la fita de l'estat propi està a tocar. "Si treballem amb força l'estat propi serà una realitat la legislatura vinent", ha assegurat Torrent.

El candidat d'ERC reconeix que la candidatura està molt engrescada perquè la campanya que comença, on el fet sobiranista serà el clar protagonista, és un escenari "còmode per ERC". "Nosaltres fa molts anys que volem treballar per explicar a tothom com serà la futura república catalana", ha remarcat Torrent. ERC vol fer una campanya per comunicar a la societat gironina com serà el nou estat i per què considera que és necessari. "Ara estem davant d'una cruïlla i nosaltres ens sentim molt còmodes en aquesta tessitura", ha afegit.

Per contra, Torrent assegura que aquesta campanya no és igual de "còmoda" per a totes les forces. El candidat ha indicat que la campanya ha de servir per "confrontar escenaris de futur" i que hi ha formacions que, o bé volen que Catalunya continuï com fins ara -una situació que, per ERC, és "insostenible"- o bé que "no saben quina fórmula proposar".

D'altra banda, també ha aprofitat el fet de trobar-se en un centre esportiu per reivindicar que sense un estat propi no hi haurà seleccions esportives catalanes perquè "Espanya no és una democràcia com la del Regne Unit".