Herrera demana als electors un 'vot excepcional' per a ICV-EUiA

La defensa dels drets socials al mateix temps que els nacionals i la crida a la vaga general han centrat el primer discurs ecosocialista

Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb un acte al Citilab de Cornellà de Llobregat que ha començat amb un sopar popular a base d'entrepans i que ha tingut com a missatges principals la defensa dels drets socials, les crítiques a les retallades del Govern de CiU, la compatibilitat de defensar aquests drets socials i a la vegada el dret a decidir, les crítiques a que Mas utilitza el missatge sobiranista per tapar aquestes retallades i les al·lusions a la vaga general del 14 de novembre.

"En un moment excepcional, cal un vot excepcional", ha declarat Herrera. El candidat ha fet una crida a la gent que dubta entre votar o no fer-ho o els que dubten entre votar a ICV-EUiA o dp0altres formacions que cal "un vot excepcional" per a la seva formació perquè cal "gent amb sensibilitat social".

Herrera ha considerat que la "principal barrera" a superar és "la tirania de la resignació i la indiferència" i ha assegurat que si la gent es resigna "la dreta guanyarà". Per això, ha fet una crida a la mobilització i a la participació a les eleccions del proper 25 de novembre.

El candidat ha afirmat que a Catalunya és necessari "respondre als problemes de la gent" perquè la situació d'emergència social que es viu "no pot esperar". Ha afegit que els resultats del proper 25 de novembre "marcarà quines són les polítiques educatives, fiscals, sanitàries o econòmiques dels propers anys".

Ha criticat la "insensibilitat davant del patiment" demostra pel fins ara president de la Generalitat, Artur Mas, i ha assegurat que la seva legislatura "de retallades" i "de la corrupció".

Compatibilitat amb el dret a decidir

Però Herrera ha insistit en el fet que la seva candidatura no se centrarà només en els drets socials sinó que també defensar "el dret a decidir" i per això mateix ha assegurat que ICV-EUiA és l'única que garanteix que es parlarà de tot allò que preocupa els ciutadans.

El candidat ha assegurat que el 25-N "tots els drets estan en joc" i ha garantit que la formació que encapçala és l'única que parlarà de tots aquests drets. Ha afirmat que allò que es creia garantit fins ara, ara ja no està i ha lamentat que la resta de partits "s'han oblidat i tots parlen de l'eix nacional: uns defensen la nació catalana, altres l'espanyola i alguns no se sap quina". "Nosaltres parlarem de tots els drets, de la nació catalana, la quotidiana, de la nació que vol viure en llibertat per decidir quina relació vol amb l'Estat i amb Europa i quin model de societat volem", ha asseverat.

A més, ha fet una crida a que igual que l'11 de setembre "va posar sobre la taula" el dret a decidir, el dia de la vaga general, el 14 de novembre, posi sobre la taula la defensa dels drets socials.

Crits a favor de la vaga general

De fet, la vaga general també ha estat protagonista de l'acte i el discurs d'Herrera s'ha interromput amb crits a favor de la vaga general.

Herrera ha estat acompanyat dels seus companys de candidatura com els números dos per Barcelona, Dolors Camats, tres, Joan Miguel Mena, i quatre, Jaume Bosch, el líder de la formació a Barcelona, Ricard Gomà, l'eurodiputat Raül Romeva, el coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet, el diputat sortint Jordi Miralles, i l'ex conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, entre d'altres.