Sànchez-Camacho convida a 'la majoria silenciosa' a mullar-se el 25-N

La candidata presenta el PP com l'únic vot útil davant la "deriva independentista de CiU" i un PSC "desorientat"

Castelldefels ha estat l'escenari escollit pel Partit Popular Català per celebrar l'acte d'inici de la seva campanya prèvia a les eleccions del 25-N. Des d'ell, la candidata a la presidència de la Generalitat ha advertit que la campanya que aquest dijous comença serà històrica perquè els catalans estan davant una "cruïlla". I és que, segons Sánchez-Camacho, la intenció de CiU de "separar" Catalunya de l'estat espanyol "va de debò" i pretén fer-ho si aconsegueix majoria absoluta en les properes eleccions al Parlament.

Per això, la líder dels populars catalans ha apel·lat a la "majoria silenciosa" que, segons ella, està formada per catalans que volen mantenir-se a l'estat espanyol. A aquests, els ha dit que, a partir d'aquest dijous i en els propers quinze dies, "no poden dispersar forces". Es juguen, ha declarat, el seu futur, però sobretot, "el futur dels seus fills, i el futur dels seus nets".

La presidenta i candidata del PPC a la Generalitat, que ha estat rebuda amb crits de 'presidenta, presidenta', ha animat als convençuts que el seu partit pot ser una alternativa de Govern, però sobretot, ha convidat a tots els catalans que no volen que Catalunya quedi aïllada entre "una frontera als Pirineus i una frontera a l'Ebre" a que els votin. Encara que, ha dit, no ho hagin fet mai i que tinguin diferències ideològiques. "Que mirin més enllà de les sigles i de la ideologia", ha clamat. Perquè, ha continuat, han de tenir clar que el PPC és l'únic partit que pot frenar la "deriva independentista de CiU".

Segons Sánchez-Camacho, els populars catalans no tenen complexes a l'hora de defensar una Catalunya dintre de l'estat espanyol. En canvi, el PSC sí que en té, ha dit. A més, la dirigent popular ha qualificat als socialistes catalans com un partit "desorientat".

En aquests quinze dies de campanya electoral, el PPC "parlarà clar" i "dirà la veritat", segons la seva candidata. Dirà, per exemple, que la independència no solucionarà els problemes de Catalunya, ha assenyalat. Sánchez-Camacho ha insistit en què la independència només afegiria problemes als catalans. En aquest sentit, ha afirmat que Catalunya quedaria fora d'Europa si creés un estat propi i també es quedaria fora de la moneda única. Per tant, ha conclòs, això generaria més inestabilitat econòmica.

Sánchez-Camacho ha acusat a CiU de traslladar a la gent que "tenen una vareta màgica per treure a Catalunya de la crisi". El que en realitat volen, segons ella, és treure a Catalunya de l'Estat. A més, ha comparat els convergents amb els "trileros de la Rambla" perquè darrere la independència i l'estelada amaguen, ha dit, el fet que han creat més dèficit que el tripartit i la seva dolenta gestió econòmica al capdavant del Govern.

Exemple de bon govern

El discurs de Sánchez-Camacho ha estat precedit qui la segueix a les llistes del PPC per la demarcació de Barcelona, l'alcalde de Castelldefels Manuel Reyes, que ha assegurat que fa un temps pocs confiaven en què el PPC podia ser a Catalunya un partit de govern. Amb l'alcaldia de municipis com Castelldefels o de Badalona han demostrat, ha afegit, que sí que ho poden ser. Reyes ha assegurat que, en aquests llocs on el PPC governa, convenç als ciutadans de que és un partit que està centrat en els problemes de la gent, del carrer i que "no abdiquem de les nostres responsabilitats".