Solidaritat es reivindica com a garantia d'independència

Alfons López Tena assegura que a SI "no li tremolaran les cames" per lluitar perquè Catalunya sigui un estat el 2014

Solidaritat afronta la campanya assegurant que és l'"únic partit" que garantirà l'estat català. "Només la independència t'assegura recursos, llibertat, dignitat, igualtat entre els ciutadans", ha posat de manifest Alfons López Tena. El candidat de SI ha criticat ERC pels pactes amb José Montilla per formar el tripartit i ha retret a CiU com ha dut a terme les negociacions pel pacte fiscal, recordant que "fins fa un mes i mig volia pactar amb Espanya".

Amb tot, López Tena, que duia una xapa de l'estelada a la solapa de l'americana, ha assegurat que SI tindrà "mà estesa" als altres partits si el que volen és treballar per la independència amb un horitzó de "com a màxim l'Onze de Setembre del 2014". Els seguidors de Solidaritat han iniciat la campanya del 25-N amb crits d'"I-nde-Independència", al cinema s'han projectat diversos vídeos i ha sonat la cançó 'Serem lliures', composada per Núria, Sergi i Xavi expressament per al partit.

De la seva banda, el número dos, Uriel Bertran ha reivindicat que SI arriba a les eleccions amb la mateixa "claretat" que Alex Salmond a Escòcia. Per Bertran, les eleccions del 25-N són una "oportunitat única" per "reblar el clau" que es va posar en la manifestació de l'Onze de Setembre. Pel que fa al referèndum, Bertran ha subratllat: "És com si li diguéssim a la dona maltractada que és Catalunya que no es pot separar perquè la llei no accepta el divorci".

Després que l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) no hagi pronosticat cap escó per a Solidaritat i la del CIS li hagi donat una previsió d'un diputat, el partit s'enfronta al repte de mantenir el votant independentista que va aconseguir en els comicis del 2010.