Els menors de 60 anys sabran la setmana que ve si se'ls posarà una segona dosi d'AstraZeneca

Vergés demana confiança i espera una decisió del Consell Interterritorial

Unes 200.000 persones menors de 60 anys han estat vacunades a Catalunya amb la primera dosi d'AstraZeneca. Són gent de col•lectius essencials que ara estan pendents de com els afecta la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar "per precaució" la vacunació.

Una qüestió que, de moment, està a l'espera dels resultats d'estudis en marxa i que la consellera de Salut, Alba Vergés, confia que es resolgui la setmana vinent en el Consell Interterritorial. Ara per ara, no hi ha ningú amb la segona dosi d'AstraZeneca posada i hi ha termini fins a finals d'abril, quan s'haurien de començar a posar les primeres segones dosi. "Tenim dies encara, però espero que es prengui la decisió quan abans millor per reduir els neguits", ha afegit la consellera.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest dijous el CAP Bases i la FUB de Manresa, dos dels punts on s'està vacunant amb Pfizer persones majors de 80 anys. Vergés confia que, en els pròxims dies, es pugui donar per acabada aquesta franja d'edat i així poder començar la següent.

Respecte la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar "per precaució" la vacunació amb AstraZeneca, Vergés confia que els tècnics de Salut avaluïn els estudis per presentar una proposta en el Consell Interterritorial de la setmana vinent i que, per tant, aviat es prengui una decisió sobre si s'ha de posar o no la segona dosi. De moment, a Catalunya, no hi ha ningú que la tingui i hi ha termini fins a finals d'abril, quan s'haurien de començar a posar les primeres segones dosis.

Vergés ha tornat a demanar confiança amb la vacunació i ha subratllat el missatge de l'Agència Europea del Medicament, segons la qual, els beneficis de la vacunació superen "en molt" els riscos que hi pugui haver. "La gent s'ha de sentir molt segura perquè la vacunació és l'esperança que tenim tots", ha afegit.