Detingut per circular més de 30 km contra direcció a l'AP-7 amb un cadàver de copilot a l'Alt Empordà

El mort era la seva parella, un altre home de 88 anys

[ACTUALITZAT 21:15h] Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous un conductor de 66 anys per circular durant més de 30 quilòmetres en contra direcció per l'AP-7 amb el cadàver de la seva parella, de 88 anys, de copilot. Cap a quarts de dotze del matí, un vehicle que circulava en sentit nord per l'autopista i estava a punt de creuar la frontera ha girat cua de cop.

Des d'allà i fins a la sortida 5 –la que porta cap a l'Escala- el cotxe ha anat en contra direcció, fins que ha sortit de l'autopista i ha començat a enfilar carreteres secundàries. Els Mossos d'Esquadra, que han desplegat diverses patrulles per interceptar-lo, l'han pogut atrapar a l'alçada de Jafre (Baix Empordà).

Allà, el conductor ha tingut un accident i ha sortit de la carretera. Després del sinistre, els agents han descobert que el conductor viatjava amb el cadàver d'un home al seient del copilot. Segons fonts properes al cas, estava tapat amb una manta. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. Les primeres informacions apunten que el cos no tenia signes evidents de mort violenta però caldrà esperar al resultat de l'autòpsia per determinar la causa de la mort.

Darrer viatge

Els Mossos han detingut el conductor, un home de 66 anys, per un delicte de conducció temerària. El detingut, d'origen gallec, té doble nacionalitat (suïssa i espanyola). Després que el visités un metge, els Mossos se l'han endut a la comissaria de la Bisbal d'Empordà.

D'entrada, quan la policia li ha demanat per què viatjava amb un cadàver, l'home ha començat explicant tres versions diferents dels fets, totes relacionades amb la covid-19. Al final, però, ha acabat desmuntant-se i ha dit que s'estimava molt l'altre home (un suís de 88 anys).

Segons ha dit el detingut, l'altre home patia una malaltia terminal i entre els dos havien decidit fer un darrer viatge. Durant el trajecte, és quan hauria mort. Un extrem que ara els Mossos d'Esquadra hauran d'aclarir.

La policia sí que ha comprovat (mitjançant els tiquets d'aparcament i autopista que hi havia al cotxe) que el vehicle havia circulat per Itàlia, Madrid i Vilafranca del Penedès. Es calcula que almenys l'home de 88 anys portava unes tres setmanes mort (perquè algunes parts del cos ja estaven momificades). Al vehicle, la policia també hi ha trobat maletes i diferents objectes personals.

Ara, els forenses faran l'autòpsia al cadàver a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) per determinar les causes de la mort. El conductor detingut, de moment, està a la comissaria de la Bisbal d'Empordà pendent de passar a disposició judicial.